- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
5 συνταγές που φροντίζουν το ανοσοποιητικό σου
Γευστικές και σούπερ θρεπτικές συνταγές που δίνουν ενέργεια, τονώνουν τον οργανισμό και ενισχύουν τις άμυνές του
Δοκίμασε αυτές τις 5 θρεπτικές συνταγές για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου
«Είσαι ό,τι τρως» λένε, και καλά το λένε, γι' αυτό αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου στην κουζίνα και δοκίμασε γευστικές και σούπερ θρεπτικές συνταγές που δίνουν ενέργεια, τονώνουν τον οργανισμό και ενισχύουν τις άμυνές του.
1. Πράσινο πρωινό smoothie
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Θερμίδες: 243
- 1 μερίδα (περίπου 50γρ.) χοντροκομμένα φύλλα σπανάκι
- 100γρ. μπρόκολο
- 2 στικ σέλερι
- 4 κουταλιές τριμμένη, αφυδατωμένη καρύδα
- 1 μπανάνα
- 300ml γάλα ρυζιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με 300ml νερό μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο smoothie.
2. Πορτοκαλί smoothie βιταμινών
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Θερμίδες: 114
- 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 στικ σέλερι χοντροκομμένα
- 50γρ. μάνγκο χοντροκομμένο
- 200ml νερό
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, συμπληρώνοντας όσο νερό χρειάζεται για να τα καλύψει.
3. “Δροσιστικός” χυλός βρώμης
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Θερμίδες: 391
- 300ml γάλα αμυγδάλου
- 200γρ. μύρτιλλα
- ½ κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές σπόρους τσία
- 100γρ. βρώμη
- 1 ακτινίδιο κομμένο σε φέτες
- 50γρ. καθαρισμένο ρόδι
- 2 κουταλιές ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου, τα μύρτιλλα και το σιρόπι μέχρι το γάλα να «βαφτεί» μωβ. Ρίχνουμε τους σπόρους τσία και τη βρώμη στο γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μουλιάσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι η βρώμη και οι σπόροι τσία να φουσκώσουν και να απορροφηθεί το περιττό γάλα. Ο χυλός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 ημέρα. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω τις φέτες ακτινίδιο, το ρόδι και τους ξηρούς καρπούς.
4. Σούπα λαχανικών με φέτες κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά, συν χρόνο «ξεκούρασης»
Θερμίδες: 465
- Ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλου
- 500γρ. ζουμί από κοτόπουλο
- 1 φέτα ψωμί κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- 2 μερίδες πράσινα λαχανικά ψιλοκομμένα
- 4 σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 40γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
- 400γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα (ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά)
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου να βράσει. Προσθέτουμε στον ζωμό το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το σκεύος με ένα καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά.
Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180/200 βαθμούς) βάζουμε τους κύβους ψωμιού σε κόλλα ψησίματος πασπαλισμένους με ελαιόλαδο, αλάτι και παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τα βγάζουμε από το φούρνο.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο. Ζετσαίνουμε ξανά τον ζωμό και ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά, τα σπαράγγια και τον αρακά. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα φασόλια και το κομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί, αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με τα ψωμάκια με την παρμεζάνα στην κορυφή του πιάτου.
5. Σούπα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κριθαράκι και κρουτόν τυριού
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Θερμίδες: 434
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομματάκια
- 6 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη
- 500ml ζωμό λαχανικών
- 50γρ. κριθαράκι
- 60γρ. φύλλα λαχανίδας χονροκομμένα
- 4 μικρές, λεπτές φέτες ψωμιού φριγανισμένες (κατά προτίμηση στρογγυλές, από μπαγκέτα)
- 4 κουταλιές κίτρινο τυρί τριμμένο
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, με το θυμάρι, λίγη ζάχαρη και αλάτι για περίπου 15 με 20 λεπτά ώστε να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 15 λεπτά και προσθέτουμε τα φύλλα λαχανίδας στα τελευταία 3 λεπτά μαγειρεύματος. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι στο ζεστό ζωμό.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί στα ψωμάκια και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με τα ψωμάκια στην κορυφή της σούπας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.