- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Μανώλης Παπουτσάκης μένει σπίτι, μαγειρεύει και τραγουδά
«Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα»
Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στέλνει ένα βίντεο και γράφει πώς περνά τις ώρες που βρίσκεται έγκλειστος στο διαμέρισμά του στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Πάντα μου έλεγα ότι η ζωή μας αποκτά ενδιαφέρον μέσα από τις αντιθέσεις. Να τρέχεις, όμως, τη μια μέρα πανικόβλητος για να προλάβεις τις δουλειές σου, να σου λείπει ύπνος, να ‘χεις στήσει ένα καινούριο εστιατόριο με τρομακτικό κόπο, να τρέχει άλλο ένα, να μη σου φτάνει ο χρόνος να κάνεις τίποτα τόσο καλά όσο θα ήθελες, και την ακριβώς επόμενη να είσαι αναγκασμένος να βρίσκεσαι έγκλειστος στο διαμερισμά σου με τα πάντα σχεδόν να έχουν κατεβάσει ρολά, ε, αυτό είναι μια σπουδαία αντίθεση, η οποία σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Δεν θα πω ψέματα. Στην αρχή κοιμήθηκα. Ώρες πολλές. Ξυπνούσα για να φάω κάτι, να ενημερωθώ για την κατάσταση και ξανακοιμόμουν. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Το σώμα μου αφέθηκε σε μια διαδικασία παύσης και ξεκούρασης. Ακόμα και τώρα 5 μέρες μετά, συνεχίζω να κοιμάμαι πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Όμως μένουν άλλες 14! Και πιστέψτε με, περνούν σα νεράκι!
Ναι, μαγειρεύω. Κάθε μέρα κάτι. Απλό και νόστιμο. Με τρία υλικά. Είναι ωραία πρόκληση τα τρία υλικά. Η επιστροφή στην οικιακή μου κουζίνα είναι σα να παίζω με τα κουζινικά μου σε ένα κουκλόσπιτο, αν και αγοράκι. Διαβάζω. Διαβάζω πράγματα που δεν προλάβαινα πια, γιατί όσο χρόνο είχα για να διαβάσω πριν, τον αφιέρωνα στη μαγειρική. Τώρα ξαναγύρισα στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την ποίηση. Το σώμα, όμως θέλει κίνηση. Και έτσι γυμνάζομαι και λιγάκι. Έχω 2 βαράκια, τα TRX μου, λάστιχα, κάτι κάνω. Γιατί τώρα προλαβαίνω. Και ακούω μουσική. Θεματικά όμως. Σήμερα Χατζηδάκι, αύριο Κρητικά, την άλλη μέρα κλασική. Δεν ακούω, όμως, παθητικά! Τραγουδάω. Κάνω τα δικά μου «καραγκιοζιλίκια», αυτά που όλοι κάνουμε, αλλά ντρεπόμαστε να τα πούμε παρά έξω.
Νομίζω πως έχουμε ανάγκη από τα καραγκιοζιλίκια μας, γιατί αυτό που ζούμε είναι πολύ ζόρικο ψυχολογικά. Εγώ είμαι φοβερά ψύχραιμος άνθρωπος και αισιόδοξος. Αλλά ξέρω πως εκεί έξω (ή εκεί μέσα για μιλήσω με ακρίβεια, μέσα στα σπίτια και στα διαμερίσματα) ο κόσμος είναι δύσκολα. Πολλούς τους έχει καταπιεί η θλίψη και το άγχος, η αβεβαιότητα για τον αόρατο εχθρό που καραδοκεί να θερίσει. Δεν είναι έτσι. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με κάτι που είναι στο χέρι μας να αντιπαλέψουμε. Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα. Θα δείτε πως η άλλη πλευρά έχει και αυτή ενδιαφέρον. Και κάνετε κι εσείς καραγκιοζιλίκια. Γιατί μπορείτε να είστε ταυτόχρονα σοβαροί και αστείοι, σε καμία, όμως, περίπτωση μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνετε επικίνδυνοι και γελοίοι. Για το καλό όλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.