- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Tα πιο μπελαλίδικα φαγητά που υπάρχουν. Μπορείς να τα φτιάξεις;
Μήπως να προσπαθήσεις; Χρόνος υπάρχει!
Mένουμε σπίτι: 6 απαιτητικές συνταγές για να μαγειρέψεις, όπως σπανακόπιτα, παπουτσάκια και beef wellington
Όσο ψάχνεις ασχολίες που μπορούν να γεμίσουν την ημέρα σου ευχάριστα, σίγουρα έχεις επισκεφτεί την κουζίνα πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Το μαγείρεμα είναι αλώστε μία αγχολυτική διαδικασία, που χαρακτηρίζεται από δημιουργία και όμορφες, νόστιμες στιγμές. Αν λοιπόν έχεις κατακτήσει τα προσωπικά σου στοιχήματα απέναντι στις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αναζητάς μία μεγαλύτερη πρόκληση, τι θα έλεγες για μερικά τρομερά χρονοβόρα, δύσκολα, μπελαλίδικα φαγητά του ελληνικού και παγκόσμιου τσελεμεντέ; Θα μπορέσεις να τα μαγειρέψεις; Εμείς σου δίνουμε την έμπνευση, εσύ βάλε την προσπάθεια. Χρόνος έτσι κι αλλιώς υπάρχει.
Iδού μερικά από τα πιο περίπλοκα και δύσκολα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις:
1. Baked Alaska
Αυτό το δαιμονικό γλυκό συμπεριλαμβάνει ένα κέικ, χειροποίητο παγωτό, ποιοτική μαρέγκα και όλο αυτό πρέπει να το βάλεις στην φωτιά! Χωρίς να λιώσει το παγωτό! Αλλά τόσο ώστε να αρπάξει σωστά η μαρέγκα! Γιατί νομίζεις ότι το βλέπεις τόσο σπάνια σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία; Γιατί κανένας δεν έχει όρεξη και χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Εσύ θα τα καταφέρεις;
2. Σάλτσα Béarnaise
Αυτή η γαλλική σάλτσα συνήθως συνοδεύει τις μπριζόλες και σίγουρα θα σου πάρει περισσότερη ώρα να την φτιάξεις παρά να ψήσεις το κρέας. Τα συστατικά της περιλαμβάνουν βούτυρο, κρεμμύδια, διάφορα μπαχαρικά και κρόκους αβγού, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο βρασίματος, την ταχύτητα με την οποία την χτυπάς και την θερμοκρασία που ρυθμίζεις στο μάτι της κουζίνας.
3. Το κλασικό κρουασάν
Ακούγεται σχετικά απλό και συνηθισμένο, όμως η ζύμη του αγαπημένου μας κρουασάν είναι εξαιρετικά δύσκολη στο να πετύχει και απαιτεί σωστή τεχνική και πολύ χρόνο. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα εύκολο muffin ή ένα ταπεινό μπισκότο, εδώ μιλάμε για απαιτητική ζαχαροπλαστική. Αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα, θα προκύψει ένα τραγανό από έξω-τρυφερό από μέσα γλύκισμα που θα σε κάνει να νιώσεις περήφανος. Αν πάλι δεν σου πετύχει, μην ανησυχείς. Γέμισέ το με μπόλικη νουτέλα και όλα φτιάχνονται.
4. Παπουτσάκια
Από τα πιο νόστιμα και comfort πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με μυρωδιά και γεύση που κατευθείαν μας ταξιδεύει σε πιο αθώες εποχές και γιαγιαδίστικα σαλόνια. Προσπάθησε να είσαι εσύ ο μάγειρας/μαγείρισσα του σπιτιού αυτήν την φορά και κάνε την γιαγιά σου περήφανη!
5. Timpano
Θα έχεις μεγάλη ημέρα αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το timpano, επομένως φτιάξε ένα ποτάκι. Μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή που έγινε διάσημη από την καταπληκτική ταινία Big Night και θεωρείται το πιο απαιτητικό πιάτο που υπάρχει με βάση τα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί να μαγειρέψεις τα πάντα από ραγού μέχρι κεφτέδες και στην συνέχεια να τα τυλίξεις με λαζάνια. Καλή τύχη, σύντροφε.
6. Beef Wellington
Η σωστή σφολιάτα είναι δύσκολη υπόθεση. Το ψήσιμο του βοδινού φιλέτου είναι δύσκολη υπόθεση. Όταν συνδυάζονται, παίζουν με τα νεύρα σου. Για αυτό άλλωστε το beef wellington είναι μία συνταγή που συνήθως φτιάχνεται μία φορά τον χρόνο, τα Χριστούγεννα. Αν παρόλα αυτά έχεις όρεξη να κάνεις το μεσημεριανό στην καραντίνα να μοιάζει με ειδική περίσταση, δοκίμασε να το μαγειρέψεις.
7. Τα μακαρόν
Τόσο χαριτωμένα, τόσο μινιόν, τόσο χρωματιστά αλλά τόσο μα τόσο δύσκολα να πετύχουν. Τα μακαρόν είναι γνωστά για την ευαισθησία τους στην υγρασία και έτσι ο χειρισμός των συστατικών τους απαιτεί δεξιοτεχνία και απόλυτη πειθαρχία. Μήπως να το ξανασκεφτείς;
8. Σπανακόπιτα
Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτήν την λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε την αθάνατη ελληνική σπανακόπιτα. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να πάρεις τον εύκολο δρόμο και να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη ζύμη στην κατάψυξη δεν θα σε κρίνουμε. Τι θα έλεγες όμως να δοκιμάσεις το δικό σου χειροποίητο φύλο αυτήν την φορά;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.