Θεματα

Tα πιο μπελαλίδικα φαγητά που υπάρχουν. Μπορείς να τα φτιάξεις;

Μήπως να προσπαθήσεις; Χρόνος υπάρχει!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
traditional-greek-spanakopita-spinach-pie.jpg
Φωτογραφία: dailycious.gr

Mένουμε σπίτι: 6 απαιτητικές συνταγές για να μαγειρέψεις, όπως σπανακόπιτα, παπουτσάκια και beef wellington

Όσο ψάχνεις ασχολίες που μπορούν να γεμίσουν την ημέρα σου ευχάριστα, σίγουρα έχεις επισκεφτεί την κουζίνα πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Το μαγείρεμα είναι αλώστε μία αγχολυτική διαδικασία, που χαρακτηρίζεται από δημιουργία και όμορφες, νόστιμες στιγμές. Αν λοιπόν έχεις κατακτήσει τα προσωπικά σου στοιχήματα απέναντι στις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αναζητάς μία μεγαλύτερη πρόκληση, τι θα έλεγες για μερικά τρομερά χρονοβόρα, δύσκολα, μπελαλίδικα φαγητά του ελληνικού και παγκόσμιου τσελεμεντέ; Θα μπορέσεις να τα μαγειρέψεις; Εμείς σου δίνουμε την έμπνευση, εσύ βάλε την προσπάθεια. Χρόνος έτσι κι αλλιώς υπάρχει.
Iδού μερικά από τα πιο περίπλοκα και δύσκολα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις:


1. Baked Alaska

Baked Alaska!

Αυτό το δαιμονικό γλυκό συμπεριλαμβάνει ένα κέικ, χειροποίητο παγωτό, ποιοτική μαρέγκα και όλο αυτό πρέπει να το βάλεις στην φωτιά! Χωρίς να λιώσει το παγωτό! Αλλά τόσο ώστε να αρπάξει σωστά η μαρέγκα! Γιατί νομίζεις ότι το βλέπεις τόσο σπάνια σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία; Γιατί κανένας δεν έχει όρεξη και χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Εσύ θα τα καταφέρεις;

 


2. Σάλτσα Béarnaise 
Béarnaise Sauce Recipe - How to Make the Best Béarnaise

Αυτή η γαλλική σάλτσα συνήθως συνοδεύει τις μπριζόλες και σίγουρα θα σου πάρει περισσότερη ώρα να την φτιάξεις παρά να ψήσεις το κρέας. Τα συστατικά της περιλαμβάνουν βούτυρο, κρεμμύδια, διάφορα μπαχαρικά και κρόκους αβγού, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο βρασίματος, την ταχύτητα με την οποία την χτυπάς και την θερμοκρασία που ρυθμίζεις στο μάτι της κουζίνας.

 


3. Το κλασικό κρουασάν

How To Make Proper Croissants Completely By Hand

Ακούγεται σχετικά απλό και συνηθισμένο, όμως η ζύμη του αγαπημένου μας κρουασάν είναι εξαιρετικά δύσκολη στο να πετύχει και απαιτεί σωστή τεχνική και πολύ χρόνο. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα εύκολο muffin ή ένα ταπεινό μπισκότο, εδώ μιλάμε για απαιτητική ζαχαροπλαστική. Αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα, θα προκύψει ένα τραγανό από έξω-τρυφερό από μέσα γλύκισμα που θα σε κάνει να νιώσεις περήφανος. Αν πάλι δεν σου πετύχει, μην ανησυχείς. Γέμισέ το με μπόλικη νουτέλα και όλα φτιάχνονται.

 


4. Παπουτσάκια
Παπουτσάκια με Μπεσαμέλ | Άκης Πετρετζίκης

Από τα πιο νόστιμα και comfort πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με μυρωδιά και γεύση που κατευθείαν μας ταξιδεύει σε πιο αθώες εποχές και γιαγιαδίστικα σαλόνια. Προσπάθησε να είσαι εσύ ο μάγειρας/μαγείρισσα του σπιτιού αυτήν την φορά και κάνε την γιαγιά σου περήφανη!

 


5. Timpano

Binging with Babish: Il Timpano from Big Night

Θα έχεις μεγάλη ημέρα αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το timpano, επομένως φτιάξε ένα ποτάκι. Μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή που έγινε διάσημη από την καταπληκτική ταινία Big Night και θεωρείται το πιο απαιτητικό πιάτο που υπάρχει με βάση τα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί να μαγειρέψεις τα πάντα από ραγού μέχρι κεφτέδες και στην συνέχεια να τα τυλίξεις με λαζάνια. Καλή τύχη, σύντροφε.

 


6. Beef Wellington
Beef Wellington Επ.16 | Kitchen Lab TV | Άκης Πετρετζίκης

Η σωστή σφολιάτα είναι δύσκολη υπόθεση. Το ψήσιμο του βοδινού φιλέτου είναι δύσκολη υπόθεση. Όταν συνδυάζονται, παίζουν με τα νεύρα σου. Για αυτό άλλωστε το beef wellington είναι μία συνταγή που συνήθως φτιάχνεται μία φορά τον χρόνο, τα Χριστούγεννα. Αν παρόλα αυτά έχεις όρεξη να κάνεις το μεσημεριανό στην καραντίνα να μοιάζει με ειδική περίσταση, δοκίμασε να το μαγειρέψεις.

 


7. Τα μακαρόν

The Most Fool-Proof Macarons You'll Ever Make

Τόσο χαριτωμένα, τόσο μινιόν, τόσο χρωματιστά αλλά τόσο μα τόσο δύσκολα να πετύχουν. Τα μακαρόν είναι γνωστά για την ευαισθησία τους στην υγρασία και έτσι ο χειρισμός των συστατικών τους απαιτεί δεξιοτεχνία και απόλυτη πειθαρχία. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

 


8. Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο - Paxxi Ε49 - Spinach pie with homemade filo pastry

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτήν την λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε την αθάνατη ελληνική σπανακόπιτα. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να πάρεις τον εύκολο δρόμο και να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη ζύμη στην κατάψυξη δεν θα σε κρίνουμε. Τι θα έλεγες όμως να δοκιμάσεις το δικό σου χειροποίητο φύλο αυτήν την φορά;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.