Θεματα

Κρεατοφάγοι VS Vegetarian την Τσικνοπέμπτη στο λ19

Διαγωνισμός σουβλακίου για όλους!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 735
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_img_6962.jpg

Το λ19 στη Λέκκα διοργανώνει μια Τσικνοπέμπτη για vegetarian και μη

Το λ19, το καινούργιο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, άνοιξε πριν λίγους μήνες και στην κουζίνα του κρύβει πολλές νόστιμες εκπλήξεις. Εκπλήξεις και παιχνίδια που συνεχίζονται και την Τσικνοπέμπτη, μια που το εστιατόριο αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό για το νοστιμότερο σουβλάκι. Σουβλάκι με χοιρινό μαύρου χοίρου ή σουβλάκι με μανιτάρια από τη Δίρφυ; Μπέργκερ με μπιφτέκι από μοσχάρι Καλαμπάκας ή μπέργκερ με παντζάρι και αβοκάντο; 

thumbnail_img_6961.jpg

Πριν βιαστείς να σχολιάσεις, να σου πούμε ότι το σύνθημα στο λ19 είναι ένα: «Στο φαγητό, όπως στη ζωή, σημασία έχει να μπορείς να επιλέγεις». Σοφό, δεν νομίζεις; Κάτι παραπάνω από σοφό... Το λ19 παροτρύνει τις παρέες, αντί να διχαστούν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν. Άλλωστε έτσι το φαγητό γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον. 

• Στο λ19 για το σουβλάκι μανιτάρι, που από την πρώτη μέρα γνωρίζει μεγάλες δόξες, προτείνουν με το Γη και Ουρανός, Ξινόμαυρο κόκκινο κρασί, από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, Νάουσας.

• Για το σουβλάκι με χοιρινό και τζατζίκι προτείνουν το Ξινόμαυρο Blanc de Noir, λευκό κρασί του κτήματος Φουντή, από την Ημαθία.

• Για το μπέργκερ παντζάρι, την πιο ελληνική επιλογή, σε ροζέ, το Fine Rose, Μαυρούδι και Ασύρτικο, από τους Αμπελώνες Ανατολικός στη Θράκη.

• Και για το μπέργκερ μοσχάρι, το κόκκινο κρασί Βίβλινος, του κτήματος Βιβλία Χώρα, από το Παγγαίο.

l19.jpg

Εκτός από τα σουβλάκια –χορτοφαγικά και μη– το λ19 θα έχει επίσης τα φοβερά του ντολμαδάκια, όπως και τον φοβερό ντάκο με το κρασόξυδο, τα παντζάρια σαλάτα, τα καλτσουνάκια με μυζήθρα και με χόρτα, φυσικά τα βουβαλίσια λουκάνικα Κερκίνης σε καυτερή σάλτσα ντομάτας. Όλα όσα δηλαδή το έχουν καθιερώσει ήδη ως ένα στέκι καλού ελληνικού φαγητού με ενημερωμένη ελληνική κάβα και μάλλον την καλύτερη μοσχάτη τσικουδιά στην πόλη. 

Λέκκα 19, Σύνταγμα, 210331167

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ