- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αν μείνετε στην Αθήνα, αυτά είναι τα στέκια με σούπερ ψαρομεζέδες – ο χαλβάς κερασμένος!
Λέσβος. Απλή και αυθεντικά λαϊκή ατμόσφαιρα, γκραβούρες από τη Μυτιλήνη στους τοίχους, τζουκ μποξ που εξακολουθεί να παίζει τα άπαντα του Καζαντζίδη. Για την ημέρα θα έχει όστρακα, ψάρια, άφθαστη σαρδέλα, γαλέο και μπακαλιάρο σκορδαλιά, χταπόδι ψητό και κρασάτο, φασόλια, κουκιά, κίτρινη και πράσινη φάβα, μαζί με χύμα καλό τσίπουρο. Ε. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525
Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη. Ανοιχτά από τις 11 το πρωί με όλα τα παραδοσιακά. Καλαμάρια, όστρακα, μυδοπίλαφο, σουπιά με σπανάκι και κοκκινιστή, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μύδια με σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, ντολμαδάκια, γίγαντες, από τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, από ούζα όλα τα καλά και γνωστά. Τρώων 43, Πετράλωνα, 210 3479327
Θαλασσινός. Ο Γιώργος και η Ντίνα φέρνουν τα καλύτερα από τις μυστικές τους άκρες σε όλη την Ελλάδα, ο σεφ Φώντας τα κάνει μούρλια! Μπακαλιάρος παστός με κόκκινη σκορδάτη σαλτσούλα, φάβα με χταπόδι και κρεμμύδια, μελιτζάνα στα κάρβουνα με μύδια τηγανητά και σκορδαλιά, καραβιδάκι με σάλτσα εστραγκόν, γίγαντες πλακί με χταπόδι στο φούρνο, κακαβιά, όστρακα, τέλειες λακέρδες, χόρτα τουρσί, χύμα σούμα από τη Νάξο, πολλές ετικέτες σε κρασιά, ούζα, τσίπουρα. Τα πιάτα και μισά, με μισή τιμή. Ηρακλέους & Λυσικράτους, 210 9404518
Ψάριστον. Περιβάλλον απλό, μεζέδες που δεν θα βρεις αλλού. Τηγανητός ταραμάς, γαρίδα ψητή με λάδι τρούφας και γαρίδα με τραχανά, χταπόδι μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά, μύδια στη λαδόκολλα, καβουροπόδαρα ψητά, γαϊδουροπόδαρα (άγρια στρείδια) και άλλα οστρακοειδή. Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746
Παράμαλο. Η φρεσκάδα της θάλασσας στα πραγματικά άφθαστα όστρακά του – βασιλικά στρείδια, στρόμποι, καλόγνωμες, χτένια, φούσκες, γυαλιστερές, μαζί με χειροποίητες λακέρδες, καραβίδα ζωντανή, σουπιές με καυκαλήθρες, καλαμάρια μικρά-μεγάλα, πεντάφρεσκους αχινούς. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
Σαρδελάκι. Το σουξέ των νοτίων προαστίων για τα ιδιαίτερα νόστιμα και σε καλές τιμές πιάτα του. Γαύρος φιλεταρισμένος, σαρδέλα «παντρεμένη», γαρίδες με μανέστρα, χταπόδι με μακαρονάκι, ψαρόσουπα και μαζί όστρακα, αχινοί και ό,τι μυρίζει θάλασσα. Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Τσιπουτάπας. Κι αυτό με μεγάλη έμφαση στους ιδιαίτερους μεζέδες και με μεγάλη σκεπαστή αυλή με μουριές. Παέγια πεντανόστιμη, γαρίδες σουβλάκι με asian αρώματα, μύδια καπνιστά, πρωτότυπα τάπας με μαρινάτο γαύρο, με καπνιστή γλώσσα, με τόνο και μαζί καλά οινοπνεύματα, χύμα και εμφιαλωμένα. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848
Το Αποστακτήριον. Γλυκύτατο, με άρωμα σπιτικής κουζίνας και αδυναμία στα τοπικά προϊόντα. Θα σερβίρει ποικιλία από σαρακοστιανούς μεζέδες, θράψαλο στη σχάρα γεμιστό με μανέστρα, μύδια τηγανητά με σκορδαλιά, καβουράκια τηγανητά, κρεμμυδοκάλτσουνα και για το τέλος σπιτικά ξεροτήγανα με σοκολάτα υγείας, μέλι και καρύδια. Πλ. 28ης Οκτωβρίου & Αγ. Αναργύρων 2, Ν. Ερυθραία, 210 6207126
Φωτό: Θαλασσινός, η υπέροχη αυλή με τις πέργκολες, ανοιχτή και χειμώνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.