Θεματα

8 συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Θέλεις να προσέχεις αλλά θέλεις και να τρως!

Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς θα φτιάξεις γλυκά χωρίς ζάχαρη για τις μέρες που κάνεις δίαιτα

Αγαπητέ διαιτεύοντα αναγνώστη, οι πιθανότητες είναι πως έκανες κλικ σε τούτο εδώ το κειμενάκι πάνω σε κάποια μεγάλη λιγούρα ή/και υπογλυκαιμία. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, εμάς μας πιάνουν τρεις τέτοιες καθημερινά.

Το αιώνιο δίλημμα του «θέλω να προσέχω την διατροφή μου αλλά θέλω να καταβροχθίσω και ένα μπανόφι με νουτέλα» το αισθανόμαστε όλοι μας. Φυσικά οι περισσότεροι τελικά υποκύπτουμε και στο μπανόφι, και στο διπλανό του cheesecake και στα μπισκότα που έχουμε κρύψει σε κάποιο (όχι αρκετά) ψηλό ράφι της κουζίνας.

Ευτυχώς για όλους εμάς, υπάρχουν αμέτρητες συνταγές εκεί έξω που προτείνουν να αφαιρέσουμε την «ζάχαρη» από την «ζαχαροπλαστική» και να απολαύσουμε λιγότερο ένοχα, sugar free γλυκά. Είναι νόστιμα, υπόσχονται, και εντάσσονται πιο εύκολα σε έναν γενικότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Ας εξετάσουμε μερικές από αυτές!

1. Brownies



Η συνταγή χρησιμοποιεί τους χουρμάδες για να εξασφαλίσει την γλυκιά γεύση και εγγυάται πως το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, σοκολατένιο και μαστιχωτό. Επιπλέον είναι χαμηλό σε λιπαρά και ό,τι πρέπει για απογευματινό σνακ.

2. Carrot Cake Cupcakes



Zουμερά και τσαχπίνικα. Η συνταγή περιέχει και τρόπο να μαγειρέψεις την cream cheese κρέμα από πάνω χωρίς να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη ούτε εκεί. Θα χρειαστούμε πέντε τέτοια.

3. Σοκολατένια μπισκότα



Ας πούμε την αλήθεια. Είναι ένας στενάχωρος κόσμος όταν δεν απολαμβάνεις τα κλασικά μπισκότα που όλοι αγαπάμε, με την ζάχαρη και τα σοκολατένια κομματάκια που λιώνουν στο στόμα. Αν παρόλα αυτά ψάχνεις ένα πιο υγιεινό alternative, αυτό είναι το καλύτερο.

4. Παγωτό



Όταν μιλάμε για παγωτό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι καιρό έχουμε έξω. Το τρώμε και τους δώδεκα μήνες του χρόνου, απλώς αλλάζουμε τα συστατικά για να ταιριάζουν στην εποχή. Το παραπάνω βίντεο προσφέρει οχτώ διαφορετικούς τρόπους να φτιάξουμε παγωτό, όχι μόνο sugar free αλλά και vegan.

5. Banana Bread



Aντί για ζάχαρη χρησιμοποιείται ζάχαρη καρύδας και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ιδανικό για ένα λαχταριστό πρωινό.

6. Σοκολατένιες μπουκίτσες ενέργειας



Ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις και τελικά θα σου προκύψει η πιο χαριτωμένη, χορταστική λιχουδιά που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σου για σοκολάτα.

7. Muffins



Mε τρεις διαφορετικούς τρόπους να τα φτιάξεις, ανάλογα τα κέφια σου.

8. Cheesecake



Οι φίλοι του Jamie Oliver λένε ότι είναι νόστιμο, επομένως ποιοι είμαστε εμείς να τους φέρουμε αντίρρηση; Θα το δοκιμάσουμε πάραυτα.