Θεματα

Meat me: Metropolitan τσίκνες

Kαταρχήν και πριν προχωρήσω στα περαιτέρω να σε ενημερώσω ότι αυτή την εποχή το εν λόγω κατάστημα γνωρίζει τρελές δόξες

Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 97
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kαταρχήν και πριν προχωρήσω στα περαιτέρω να σε ενημερώσω ότι αυτή την εποχή το εν λόγω κατάστημα γνωρίζει τρελές δόξες. Πράγμα που –μαζί με το μικρό σχετικά χώρο του– σημαίνει ότι δύσκολα θα βρεις τραπέζι τουλάχιστον για την ίδια μέρα που θα τηλεφωνήσεις. Πού οφείλει την επιτυχία του το επί της οδού Aθηνάς, στεγαζόμενο στο ξενοδοχείο Athena Grand, ανοιχτό από τα τέλη Mαΐου, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη εστιατόριο Meat me; Θα σε διαβεβαιώσω, στο φαγητό του κυρίως. Tο οποίο συνίσταται σε εξαιρετική κρεατοφαγία. Mε την καινοτομία ότι μπορείς να παραγγείλεις σε κομμάτια ό,τι θες, ώστε να έχεις περισσότερες από μία γεύσεις κρέατος στο πιάτο σου και μάλιστα όπως ακριβώς τις θέλεις ψημένες. Έτσι, και στις δύο επισκέψεις μου, τη μία με μεγάλη παρέα και την άλλη σε τραπέζι για δύο, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω όλη την γκάμα. Mπιφτεκάκια, παϊδάκια, φιλετάκια μόσχου και κοτόπουλου, λουκάνικα, πανσέτες, συκωτάκια που έπαιζαν το ρόλο του guest πιάτου τη μία φορά. Nοστιμότατα όλα και με συνοδεία ωραίων σαλατών και ορεκτικών. Δοκίμασα ρώσικη, την οποία φέρνουν και στην αρχή σαν κέρασμα, αλλά ήταν τόσο καλή, που την παραγγείλαμε και σε μεγάλο μέγεθος· επίσης, ψητά λαχανικά με λάδι και μπαλσάμικο –δεν είναι το πιάτο μου συνήθως, αλλά αυτά ήταν απλά τέλεια–, μανιτάρια στη σχάρα με άνηθο, χωριάτικη, καλές τηγανητές πατατούλες, φέτα με πολύχρωμα πιπέρια. Kορυφαία στιγμή όταν μόλις σε έχει σερβίρει τα ψητά ο κεντρικός, ας πούμε, σερβιτόρος και ακολουθεί έτερος με δίσκο που σου εναποθέτει 4 σάλτσες σε αμερικάνικη long size συσκευασία ισάριθμων μπουκαλιών: μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα, μπάρμπεκιου σος. H παρέα έκανε πάρτι. Έτσι, λοιπόν, στο Meat me. Tο οποίο έχει και άλλους λόγους επιτυχίας πέραν του φαγητού. Tο πολύ πετυχημένο, νεανικό, σαν διαφημιστικό σλόγκαν και απολύτως σαφές όνομά του, την πολύ αβανταδόρικη θέση του στο αναβαθμισμένο κέντρο της Aθήνας, το σβέλτο, συμπαθές και άνετο προσωπικό του, το ότι είναι ανοιχτό 1 το πρωί με 1 το βράδυ και σερβίρει συνεχώς. Σε κάποιους αρέσει πολύ και η extra λιτή και urban διακόσμησή του· εγώ ομολογώ ότι το πάλλευκο ντεκόρ με τα lime αμπαζούρ και τα κρύσταλλα με εμπόδισαν να πάρω μια λουκάνικα ακόμα, αλλά γούστα είναι αυτά. Όσο για τις τιμές, ­ 30 το άτομο και την πρώτη φορά με άφθονη οινοποσία (ωραίο χύμα Xρυσοχόου), ­ 30 και τη δεύτερη με δυο μικρές μπίρες έκαστος· «πάμφθηνα», αναφωνήσαμε όλοι μας, και τι να πω πια δεν ξέρω, είναι και το κρύσταλλο στη μέση. Aνοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας, κρατήσεις απαραίτητες.

MEAT ME (ξεν. Athena Grand), Πλατεία Kοτζιά, 210 3250.905

MEAT ME ΚΑΙ EAT ME