- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η βραζιλιάνικη κουζίνα έρχεται στο Hilton
Από τις 27/9 έως τις 6/10 μια μικρή Βραζιλία στήνεται στο Βυζαντινό
Το Hilton σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας διοργανώνει ένα δεκαήμερο βραζιλιάνικων γεύσεων
Χορευτές samba, βραζιλιάνικη μουσική και οι αέρινες κινήσεις της capoeira. Η εξωτική χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν είναι όσο μακριά νομίζεις. Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, στην καρδιά της Αθήνας στήνεται μια μικρή Βραζιλία μέσα στο ξενοδοχείο Hilton με σκοπό να μας μυήσει στις γεύσεις της βραζιλιάνικης κουζίνας. Το γευστικό αυτό αφιέρωμα, που ονομάζεται “Brazil on your Plate”, γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας, ενώ για το μενού ένωσαν τις δυνάμεις τους δύο σεφ της αλυσίδας Hilton: ο Κώστας Αθανασίου από το ξενοδοχείο της Αθήνας και η Βραζιλιάνα Claudiana Francisca da Luz, που έφερε στην Ελλάδα αυθεντικές συνταγές από την πατρίδα της.
Όσοι επισκεφθείτε το εστιατόριο Βυζαντινό, λοιπόν, μέσα σε αυτό το δεκαήμερο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό βραζιλιάνικο μενού που περιλαμβάνει πιάτα όπως η περίφημη Feijoada (μαύρα φασόλια κατσαρόλας μαγειρεμένα με διάφορα είδη κρέατος και λουκάνικα), coxinhas (κροκέτες με γέμιση κρέμας τυριού και κοτόπουλου), moqueca (σούπα θαλασσινών με γάλα καρύδας), αλλά και τροπικές σαλάτες με ψητό ανανά, πικάνια με τηγανιτές μπανάνες και πλήθος άλλων παραδοσιακών πιάτων που θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, ταυτόχρονα με το μενού a la carte.
Να σημειώσουμε ότι τα Σάββατα 28/9 και 5/10 το δείπνο περιλαμβάνει ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική, capoeira και χορευτές samba. Και μια που βρισκόμαστε στη Βραζιλία, εννοείται ότι μια δροσιστική καϊπιρίνια, είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να μπούμε στο κλίμα.
*Τιμή μπουφέ για μεσημεριανό ή δείπνο: €38/ άτομο και €45/ άτομο την Κυριακή το μεσημέρι με παιδική γωνιά και ανιματέρ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 7281400
Εστιατόριο Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.