Θεματα

Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Άντονι Μπουρντέν

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Culinary Institute of America και την οικογένεια του σεφ

Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ Άντονι Μπουρντέν θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Lark Mason

Τον Ιούνιο του 2018 όλος ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή Άντονι Μπουρντέν. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές «Anthony Bourdain: No Reservations» και «Anthony Bourdain: Parts Unknown» για το CNN, μοναδικές στο είδος τους, έριχναν μία ξεχωριστή ματιά πάνω στις διαφορετικές κουλτούρες και τους ανθρώπους που συναντούσε ο παρουσιαστής ανά τον κόσμο, με το φαγητό σαν μία καλή αφορμή. Πολλοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, λίγοι τα κατάφεραν.

Το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά το χαμό του Άντονι Μπουρντέν,οι γνωστοί σεφ Έρικ Ρίπερτ και Χοσέ Αντρές, σε συνεργασία με το Culinary Institute of America («Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής», αν το μεταφράσουμε ελεύθερα), αποφασίζουν για τη δημιουργία υποτροφιών εις μνήμη του φίλου τους. Ο Άντονι Μπουρντέν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολλέγιο το 1978.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και διάφορα campuses σε Καλιφόρνια, Τέξας και Σιγκαπούρη, το Culinary Institute of America (CIA) θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολλέγια για επίδοξους σεφ, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.

Με αυτή την Άντονι Μπουρντέν υποτροφία (Anthony Bourdain Legacy Scholarship), κάποιοι τυχεροί θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στο φημισμένο αμερικάνικο ίδρυμα, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να έχουν ανοίξει.

© Lark Mason Associates


Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ θα βγουν σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Lark Mason, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τη δημιουργία-κάλυψη των υποτροφιών αλλά και στην ίδια την οικογένεια του Μπουρντέν.

Lark Mason Associates


Σημαντικά αντικείμενα μέσα από τη ζωή του Μπουρντέν θα βγουν προς δημοπρασία, όπως διάφορα έργα τέχνης, βιβλία και δίσκοι, το προσωπικό του Peter Lovig Nielsen γραφείο, καθώς και ένα μοναδικό μαχαίρι σεφ, φτιαγμένο από ατσάλι και … μετεωρίτη από τον master σιδηρουργό Μπομπ Κράμερ.

Η δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 30 Οκτωβρίου, με online preview
(www.larkmason.com/auctions) να ξεκινάει από τις 2 Οκτωβρίου.