Θεματα

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για μια βραδιά στο Island

To Gastronomy Wednesdays επιστρέφει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alexandros_tsiotinis.jpg

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης (σεφ και ιδιοκτήτης του CTC) στις 4/9 μαγειρεύει στο Island

Για όλο το καλοκαίρι το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας υπήρξε –πράγματι- το νησί της ελληνικής γαστρονομίας. Εκεί, σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στο κύμα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες κορυφαίων chef μέσα από το Gastronomy Wednesdays. Κάθε Τετάρτη την κουζίνα του Island αναλάμβανε κι ένας διαφορετικός, βραβευμένος έλληνας chef δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι σημαίνει ελληνική γαστρονομία.

p1.jpg

Μετά τον Νίκο Καραθάνο, τον Γκίκα Ξενάκη, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Άνταμ Κοντοβά, τον Μιχάλη Νουρλόγλου, τον Δήμο Σαμουράκη, τον Γιώργο Παπακώστα, τον Δημήτρη Σκαρμούτο, τον Δημήτρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Παρίκο και τον Νίκο Θώμα, το Gastronomy Wednesdays επιστρέφει με ένα ακόμα τρανταχτό όνομα της ελληνικής γαστρονομίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου η κουζίνα του Island υποδέχεται τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ο οποίος έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά ένα μοναδικό degustation menu πέντε πιάτων.

p3.jpg

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει μια εντυπωσιακή επαγγελματική διαδρομή, που γίνεται ακόμα εντυπωσιακότερη αν αναλογιστεί κανείς το νεαρό της ηλικίας του. Έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο και έχει κάνει τη θητεία του στο πλάι τεράστιων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως εκείνο του Alain Passard, της Helenne Darroze, του Erik Frechon και του Pascal Barbot. Σήμερα είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα.

p4.jpg

Στις 4 Σεπτεμβρίου το μενού που έχει ετοιμάσει ο σπουδαίος αυτός σεφ ξεκινάει με τρία διαφορετικά amuse bouche (μύδια σαγανάκι, κοκκοράκι παστιτσάδα και ταρτάρ ροφού Αθηναϊκή), συνεχίζει με βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, αλλά και Καλαμαράδα με υφές ντομάτες, περνάει σε μια αρνίσια πικάνια με μελιτζάνα, ρεβίθια και μαύρο σκόρδο και ολοκληρώνεται με ναμελάκα γιαούρτι με ντομάτα, βατόμουρο, ελαιόλαδο και σορμπέ λίτσι-μαστίχα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Island, 27ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653563/4

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ