Θεματα

Cariocas, το θρυλικό beach bar στην παραλία του Σχίνου

Η πρόταση της εβδομάδας από το Perrier®

Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το 1998 το Cariocas Beach Bar έχει γράψει αμέτρητες μουσικές ιστορίες δίπλα στο κύμα

Μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι. Πίσω του υψώνονται καταπράσινα βουνά, μπροστά του ξεδιπλώνεται η θάλασσα, όλα μοιάζουν ήρεμα. Μοιάζουν, αλλά δεν είναι τόσο. Αυτή, βλέπετε, δεν είναι μια συνηθισμένη τοποθεσία, αλλά η παραλία του Σχίνου στο Λουτράκι. Εδώ, που τα τελευταία 21 χρόνια γίνονται τα πιο συναρπαστικά μουσικά events της Ευρώπης.

Η ιστορία του Cariocas Beach Bar ξεκίνησε το 1984 όταν η οικογένεια του  “Papageorge” ερωτεύτηκε τον κόλπο του Σχίνου και αποφάσισε να χτίσει εδώ το πρώτο της σπίτι. Το δεύτερο σπίτι ήρθε 14 χρόνια μετά, το 1998, ακριβώς πάνω στην παραλία. Το House On The Beach project “Cariocas” είχε μόλις δημιουργηθεί. Η ονομασία “Cariocas” προήλθε από τη μεγάλη αγάπη της οικογένειας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, για αυτό και στον αέρα θα δεις να κυματίζει η σημαία της Βραζιλίας. Ναι, η Βραζιλία είναι μεγάλη αγάπη. Όχι όμως τόσο όσο η μουσική.

Με ένα ειδικά σχεδιασμένο ηχοσύστημα που ξεπερνά και τη μεγαλύτερη προσδοκία, το Cariocas, εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια το αγαπημένο μέρος κάθε μουσικόφιλου αυτής της χώρας, ενώ τα decks του έχουν «καταλάβει» κατά καιρούς τεράστια ονόματα της μουσικής σκηνής. Από τον Frankie Knuckles, τον Louie Vega και τον David Morales, έως τον Joe Claussell, τον Gilles Peterson, τον Francois K και τον Ron Trent, όλοι έχουν να λένε για τα DJ Booths του Cariocas, τον μοναδικό του ήχο και τη μαγική αμτόσφαιρα με την οποία θα έρθεις σε επαφή καθημερινά, όλο το καλοκαίρι. Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι τα δεκάδες parties και events που το Cariocas διοργανώνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις. Ούτε όμως και το Odyssia, το θρυλικό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Cariocas σε περιμένει από νωρίς το πρωί με φρεσκοκομμένο καφέ πάνω στο κύμα, επιλεγμένες μπίρες, soft drinks και premium αναψυκτικά όπως το Perrier®, αλλά και μία εξαιρετική pop up version της κουζίνας του θρυλικού Tex Mex Burger House Papageorges που σερβίρει πλέον και στο Cariocas τις ίδιες αυθεντικές γεύσεις που σερβίρει στην Αθήνα από το 1981.

Το δυνατό του χαρτί όμως, είναι η μουσική και το μοναδικό vibe που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βάλε το, λοιπόν, στη λίστα σου με τις κοντινές στην Αθήνα αποδράσεις και τσέκαρε εδώ το φετινό line up.

Παραλία Σχίνου, Λουτράκι, 2744057179, www.cariocas.gr