Θεματα

Τρία cocktails που μπορείς να φτιάξεις μόνος στο σπίτι

Πώς θα προετοιμαστείς για ένα Cocktail Party σε σπίτι το καλοκαίρι που έρχεται;

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
glasses-4111357_1280.jpg

Τι χρειάζεται για να κάνεις το τέλειο Cocktail Party, στο σπίτι σου εκτός από μουσική και καλή παρέα

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ και σίγουρα όλοι φανταζόμαστε τις μέρες και τις νύχτες που θα μας βρουν με ένα Cocktail στο χέρι, χορό και ξεκούραση, όμως κακά τα ψέματα, θα υπάρχουν και οι ζεστές νύχτες που θα βρεθούμε κολλημένοι στην Αθήνα. Εκείνα τα απογεύματα που θα γκρινιάζουμε στην παρέα και θα λέμε «τι κάνουμε ακόμα εδώ;» Λύσεις ακόμα και σε μια άδεια πρωτεύουσα υπάρχουν. Όμως υπάρχει καλύτερο από το να φωνάξεις τις πιο κοντινές σου φίλες και φίλους για ένα Cocktail Party στο σπίτι που θα θυμάστε για κάθε καλοκαίρι;

Τι χρειάζεται ένα καλοκαιρινό πάρτι σε σπίτι για να θυμίσει (όσο μπορεί) beach bar; Το πρώτο και σημαντικότερο, καλή παρέα. Αν είσαι με τα άτομα που αγαπάς, όπου και να είσαι περνάς όμορφα λένε και αυτό είναι αλήθεια. Το δεύτερο είναι να βρεις την κατάλληλη μουσική και το τρίτο να γίνεις ο creator που θες να σου σερβίρει όταν βγαίνεις έξω. Τα πρώτα δύο καλείσαι να τα βρεις μόνος σου, όμως για τα Cocktails είμαστε εδώ να σου δώσουμε 3 δροσιστικές ιδέες. Δεν είναι και χημεία όπως θα διαπιστώσεις!

Bitter Prestige
Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή και σαφώς περισσότερα ποτά για να φτιαχτεί. Θα προτείναμε σε όσους το δοκιμάσουν να μην ξεφύγουν, καθώς αν και είναι γλυκό στη γεύση, στην πραγματικότητα, δύο σου αρκούν για να κάνεις κεφάλι. Το συγκεκριμένο Cocktail χρειάζεται 4 διαφορετικά ποτά για την παραγωγή του (Aperol, Campari, Cinzano, Dekaraki) τα οποία παντρεύονται με το Schweppes Soda Water, που θα το δροσίσει ακόμη περισσότερο. Το πάρτι θα γίνει ενδεχομένως υπερπαραγωγή, αν το προτείνεις στους κολλητούς σου, αλλά αν κοιμηθείτε όλοι μαζί, δεν χάνετε τίποτα.

  • 15ml Aperol
  • 15ml Campari
  • 30ml Cinzano 1757
  • 30ml Dekaraki
  • 50ml Schweppes Soda Water

690c20716358a18316ed612400e1cf9e.jpg

Pink Passion
Πρόκειται για το Cocktail που λόγω χρώματος προτιμούν περισσότερο οι γυναίκες της παρέας και ίσως είναι το πιο δύσκολο από τα τρία για την παραγωγή του, κάτι που όμως το κάνει και αρκετά ξεχωριστό. To Pink Passion έχεις ως βάση το ρούμι Brugal Blanco Supremo και συνοδεύεται από το Schweppes Pink Grapefruit, που έχει γίνει viral τον τελευταίο χρόνο και στη χώρα μας. Ιδανικά, συμπληρώνεται με πουρέ από φρούτα του πάθους, από καραμέλα και από γρεναδίνη Passion Fruit. Το αποτέλεσμα είναι ίσως το πιο γλυκόπιοτο Cocktail του καλοκαιριού. Με προσοχή, γιατί ακόμη κι αν δεν οδηγείς, αυτά κατεβαίνουν γρήγορα!

  • 50 ml Brugal Blanco Supremo
  • 120ml Schweppes Pink Grapefruit
  • 10 ml Καραμέλα 10 ml
  • 15 ml Πουρέ από φρούτα του πάθους 15 ml
  • 5 ml γρεναδίνη Passion fruit


pink-passion.jpg

Aperol Spritz
Αν πάλι θέλεις η παρέα σου να νιώσει λίγο παραπάνω καλοκαίρι, από ότι και η ίδια περίμενε, δεν έχεις παρά να σερβίρεις και το Aperol Spritz. Cocktail εύκολο και παράλληλα από τα αγαπημένα στα ελληνικά νησιά τα τελευταία χρόνια. Τι θα χρειαστείς για να το πετύχεις; Aperol και Cinzano Dry στην ίδια ποσότητα (50ml) και συμπλήρωμα από Schweppes Soda Water, για να το απογειώσεις. Και είπαμε επειδή αυτά τα πάρτι είναι που θυμόμαστε τελικά περισσότερο, βάλε και μια φλούδα από πορτοκάλι, για το οπτικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς για ένα Insta Story ζούνε όλοι!

  • 50ml Aperol
  • 50ml Cinzano Dry
  • 20ml Schweppes Soda Water
  • Γαρνιτούρα: Φέτα πορτοκάλι

aperol-spritz-4134266_1280.jpg
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ