Θεματα

Τα πιο γευστικά cocktails χωρίς αλκοόλ που μπορείς να πιεις φέτος το καλοκαίρι

Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε όλα τα mocktails που θα μονοπωλήσουν τις νύχτες και τις μέρες μας για φέτος

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Lightscape/ Unsplash
Φωτογραφία: Lightscape/ Unsplash

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στα Alcohol Free Cocktails (mocktails). Βρήκαμε 5 μοναδικές συνταγές με Schweppes και σου τις παρουσιάζουμε.

Ήλιος, θάλασσα, αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι. Στιγμές κάτω από τον αττικό ουρανό που θες να μοιραστείς. Στιγμές αξέχαστες και… καυτές. Μήπως είναι η ώρα να δροσιστείς; Τα cocktails χωρίς αλκοόλ επιστρέφουν φέτος δυναμικά στο παιχνίδι, όντας μία από τις πιο hot τάσεις του καλοκαιριού. Και γιατί όχι άλλωστε; Είναι δροσερά και απίστευτα γευστικά- μια ολόκληρη κατηγορία από μόνα τους! Είναι η ιδανική επιλογή για όταν δεν θες να πιεις αλκοόλ, αλλά ψάχνεις τη γεύση του αγαπημένου σου cocktail.

Μπορείς να τα απολαύσεις σε κάποια από τις βόλτες σου στην πόλη ή να τα προσφέρεις στους φίλους σου τα θερμά βράδια που θα περάσετε μαζί στο μπαλκόνι. Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε όλα τα cocktails χωρίς αλκοόλ που θα μονοπωλήσουν τις νύχτες και τις μέρες μας για φέτος. Και όχι μόνο… Βρήκαμε και τις συνταγές τους για να γίνεις ο αγαπημένος mixologist της παρέας.

Cocktail χωρίς αλκοόλ με Schweppes Pink Grapefruit
Η ροζ δύναμη

Το Schweppes Pink Grapefruit είναι φυσικά αρωματισμένο και δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες. Θα δώσει ένα εντελώς αναζωογονητικό χαρακτήρα στο cocktail σου, αλλά και ένα υπέροχο ροζ χρώμα στο ποτήρι σου (φωτιά το Instagram). Τι συνταγές μπορείς να φτιάξεις μαζί του; Χμμ…

Mystic Charm
Αν σου αρέσουν τα γλυκά cocktails το Mystic Charm θα γίνει το αγαπημένο σου. Με καραμέλα και φρούτα του πάθους, είναι το τέλειο cocktail χωρίς αλκοόλ για τις θερμές, καλοκαιρινές νύχτες. Η μυστική του συνταγή:

Photo by Jessica S. Irvin on Unsplash
Photo by Jessica S. Irvin on Unsplash

120ml Schweppes Pink Grapefruit 
10ml Caramel 
15ml Passion puree
5 ml γρεναδίνη
Γαρνίρισμα: Passion fruit

Rose Temptation
Ο ροζ πειρασμός ξεκινάει πάντα με Schweppes Pink Grapefruit. Το μυστικό της αποπλάνησης έχει λίγο χυμό λεμονιού για οξύτητα, σιρόπι για ισορροπία και δεντρολίβανο για άρωμα. Η μυστική του συνταγή:

Photo by Taylor Grote on Unsplash
Photo by Taylor Grote on Unsplash

120ml Schweppes Pink Grapefruit 
20ml χυμός λεμονιού 
10 ml σιρόπι ζάχαρης
Γαρνίρισμα: Ένα κλαράκι δεντρολίβανο

Pink Innocence
Τι χρώμα έχει η εποχή της αθωότητας; Φτιάξε αυτό το cocktail χωρίς αλκοόλ για να το ανακαλύψεις… Η μυστική του συνταγή:

Photo by Rhianon Lassila on Unsplash
Photo by Rhianon Lassila on Unsplash

120ml Schweppes Pink Grapefruit 
25ml Passion puree 
25ml χυμός λεμονιού
20ml χυμός πορτοκάλι
25ml σιρόπι βανίλιας 
Γαρνίρισμα: Passion fruit, βασιλικός


Schweppes Ginger Ale
Η σταθερή αξία

To Schweppes Ginger Ale αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της Schweppes ήδη από το… 1870! Οφείλει τη μοναδικότητά του στην (εντελώς φυσική) γεύση ginger. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του, εμείς όμως βρήκαμε μία συνταγή που θα σε απογειώσει:

Primavera
Πουρές από φρούτα του πάθους, σιρόπι βανίλιας, χυμός lime και φύλλα βασιλικού. Το Primavera είναι η απάντηση στην ερώτηση «μπορεί η άνοιξη να χωρέσει στο ποτήρι μου;». Η μυστική του συνταγή:

Photo by Miguel Maldonado on Unsplash
Photo by Miguel Maldonado on Unsplash

Schweppes Ginger Ale
25ml Passion puree 
20ml χυμός lime 

25ml σιρόπι βανίλιας 
20ml χυμός lime 
Γαρνίρισμα: Passion fruit& φύλλα βασιλικού


Schweppes Bitter Lemon
Ο αγαπημένος σύμμαχος των cocktails

Αν σου αρέσει το cocktail σου να βγάζει μια πικράδα, τότε θα έχεις ακούσει για το Schweppes Bitter Lemon. Η Schweppes μας το σύστησε το 1957 και από τότε οι barman δεν το αλλάζουν. Για αυτό το καλοκαίρι βρήκαμε μία συνταγή που συνδυάζει τη φράουλα με το λεμόνι και αλλάζει όλα τα δεδομένα:

Alter Ego
Το Alter Ego του καλοκαιριού φλερτάρει με τη φράουλα, προσθέτει στο ποτήρι Schweppes Bitter Lemon και φέρνει τη δροσιά της μέντας στα χείλη. Η μυστική του συνταγή:

Photo by Jens Theeß on Unsplash
Photo by Jens Theeß on Unsplash

200ml Schweppes Bitter Lemon
15ml σιρόπι φράουλας
1 κομμένη φράουλα
Γαρνίρισμα: Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ