Θεματα

«Τυροβολιά», ένα ακόμα γαστρονομικό τριήμερο έρχεται στη Μύκονο

Το νησί των ανέμων έχει υπέροχα προϊόντα και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tirobolia-anoigma.jpg

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. διοργανώνει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 ένα 3ήμερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς.

Μακριά από τα φώτα, τις διασημότητες και τα θρυλικά ξενύχτια, το νησί των ανέμων φυλάει ένα άλλο πρόσωπο. Είναι εκείνο των ψαράδων, των κτηνοτρόφων και τον τυροκόμων που για γενιές και γενιές συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να εκτρέφουν, να παράγουν, να δημιουργούν μερικά από τα πιο νόστιμα προϊόντα της Ελλάδας. Ξακουστά αλλαντικά (ποιος μπορεί να αντισταθεί στη λούζα;) και υπέροχα τυριά βεβαιώνουν ότι αυτό το νησί είναι αντιφατικό, άκρως ενδιαφέρον και απερίγραπτα νόστιμο.

thumbnail_sheeps_arheio-mykonos-farmers_-leshi-gastronomias-mykonou.jpg

Μετά το μεγάλο αφιέρωμα για την Κοπανιστή που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste of Mykonos” επιστρέφει από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με ένα 3ημερο αφιέρωμα για την ανάδειξη της Τυροβολιάς, ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά τυριά του νησιού. Η Τυροβολιά είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί που προκύπτει από την πρώτη τυροκόμηση. Οι Μυκονιάτες το χρησιμοποιούν στις παραδοσιακές τους πίτες, στις εποχιακές σαλάτες τους, ως συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι ή ως γέμιση σε διάφορα λαχανικά.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ, φορείς πολιτισμού, τοπικές συλλογικότητες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχους, παραγωγούς κ.α. ανοίγει με αυτό το νόστιμο αφιέρωμα στην Τυροβολιά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν και τον θερινό κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και blogers θα φτάσουν στο νησί για να επισκεφθούν χώρους παραγωγής και εστίασης, γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη και τη γνωριμία με την Τυροβολιά.

thumbnail_armegma_arheio-mykonos-farmers_-leshi-gastronomias-mykonou.jpg

«Διανύοντας το τελευταίο διάστημα έντονες καλοκαιρινές περιόδους, με όλα τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», αναφέρει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου «παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι στις κατσαρόλες μας πρέπει να μαγειρέψουμε γνήσιες, καλές και νόστιμες ειδήσεις από τη Μύκονο».

thumbnail_tyrovolia-poster-2019-web.jpg

*Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ