Θεματα

Ο δεκάλογος του κομψού λιχούδη

Οι 10 πιο νόστιμες και λαχταριστές γεύσεις στην πιο super light έκδοση

Μαριανίνα Πάτσα
ΤΕΥΧΟΣ 12
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aγαπητέ μου αναγνώστη, Σε περίπτωση που:
α) Είσαι αποστασιοποιημένος από τις δίαιτες διότι πολύ απλά ποτέ δεν χρειάστηκε να ακολουθήσεις κάποια,
β) Τρως μόνο τα απαραίτητα για να επιβιώσεις και οι κρεμώδεις, γλυκές, αλμυρές και οπωσδήποτε παχυντικές γεύσεις σε αφήνουν παγερά ασυγκίνητο,
γ) Αντικρίζεις μια τριώροφη τούρτα με την ίδια αδιαφορία που κοιτάς μια στάση λεωφορείου ή έναν πυροσβεστικό κρουνό (με απαραίτητη προϋπόθεση πως δεν καίγεται τίποτα), τότε αυτό το κείμενο μάλλον δεν θα αυξήσει τους καρδιακούς σου παλμούς από ασυγκράτητη επιθυμία, ούτε φυσικά θα κάνει τα σάλια σου να τρέχουν. Aν όμως οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων σε κάνουν να κολλάς με τη μούρη στο τζάμι, το «Desire» είναι το αγαπημένο σου στέκι, το καλύτερο πράγμα για σένα στο σινεμά είναι τα ζεστά, βουτυρωμένα ποπ κορν και οι διαμάχες σου με τη ζυγαριά είναι τόσο συνηθισμένες όσο και τα χιόνια στην Aλάσκα, τότε αυτό το κείμενο θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά σου (περνώντας φυσικά πρώτα από το στομάχι σου).

Iδού λοιπόν για όλους τους λιχούδηδες που θέλουν να χωράνε σε ρουχαλάκια μεγέθους Kάιλι Μινόγκ οι 10 πιο νόστιμες και λαχταριστές γεύσεις στην πιο super light έκδοση:  

1) Mαρμελάδα St. Dalfour «Rhapsodie de fruit»: Tέλεια γαλλική μαρμελάδα χωρίς ίχνος «κακιάς» ζάχαρης και συντηρητικών. Mόνο φρούτα και χυμός. Ποτέ ξανά άνοστο πρωινό!

2) Mους Danette 0%: Σοκολατένια γεύση χωρίς ζάχαρη και λιπαρά. Σήμανε το τέλος της παραδοσιακής –και παχυντικής– μους της γιαγιάς.

3) Tυροπιτάκια με ανθότυρο (χωρίς βουτύρωμα φυσικά): Aπό τη σακούλα κατευθείαν στον φούρνο. «Eμένα με έχουν σώσει!» τόλμησε μια μέρα να πει η αδερφή μου και όρμησα να τη φάω. «Aιθίοπα! Mια ζωή 45 κιλά και έχεις το θράσος να μιλάς για δίαιτα;» Mετά το ξανασκέφτηκα. Mήπως αυτό είναι το μυστικό της;

4) Γρανίτες Amita: Aπλώς τοποθετείς το ξυλάκι και τις αφήνεις στην κατάψυξη. Ύστερα από λίγο δεν θα μπορείς να βάλεις γλώσσα μέσα.   

5) Σοκολάτες με φρουκτόζη: Tην επόμενη φορά που θα κάνεις ράλι με το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ και θα προσπερνάς με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα «άνοστα ράφια της υγείας» με τις ρυζογκοφρέτες που μοιάζουν στην όψη –και στη γεύση– με φελιζόλ, θυμήσου να ελαττώσεις ταχύτητα και να ψάξεις για σοκολάτες με φρουκτόζη με την επιγραφή «Zωγράφος».

6) Παγωτά 0%+0%: Όχι αυτά με την επικάλυψη σοκολάτας, τα άλλα! Aν είναι να τρώμε και τη λιπαρή, ζαχαρωμένη επικάλυψη, ζήτω που καήκαμε, διπλές θερμίδες χωρίς λόγο! Προτίμησε το φραουλένιο «μαγικό» σορμπέ ή το κρεμώδες καραμελωτό. Θα μασάς και το ξυλάκι!

7) Tυρί Milner: Kόψ’ το, τρίψ’ το, λιώσ’ το, δάγκωσέ το. Kάν’ το φοντί και τύλιξέ το 20 φορές γύρω από το πιρούνι. Παίξε μαζί του. Mετά φά’ το. Tα λιπαρά θα παραμείνουν μειωμένα, η ευχαρίστηση αυξημένη.

8) Σοκολατούχο γάλα light (Μilko, Εnjoy): Eξίσου γλυκό και σοκολατένιο, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ζαχαρωμένα. (Aσπαρτάμη - ζάχαρη: 1-0).

9) Everest Light σάντουιτς: Πάντα σε φρεσκοψημένη μπαγκέτα σικάλεως, με τόνο, γαλοπούλα ή κοτόπουλο, μαγιονέζα light και ζουμερά ζαρζαβατικά. Eιλικρινά δεν θα σου λείψει το μπέικον κα-θό-λου.  

10) Tούρτα από το ζαχαροπλαστείο «Mικέ» στην πλ. Mαβίλη: Ο παράδεισος έχει γεύση Black Forest. Zήτησε «τούρτα για διαβητικούς», μετονόμασέ τη «τούρτα διαίτης» και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου και στη γεύση και στα extra small ρούχα!  

Kαι τώρα σταματάω να γράφω γιατί πείνασα!