Τρώγοντας από τα χεράκια της Μάγκυς του MasterChef
Είχαν δίκιο που την ζήλευαν όλοι μέσα στο παιχνίδι
Μπορεί φέτος, το MasterChef να έχει προχωρήσει με νέους παίκτες, όμως πέρυσι όλοι μας ήμασταν κολλημένοι με τη Μάγκυ Ταμπακάκη. Τη γυναίκα που σχεδόν όλοι οι άντρες του ριάλιτι τη «μισούσαν» επειδή οι κριτές την εκθείαζαν. Ατάκες του στιλ «Γιατί έχει αφήσει το παιδί της με τον πατέρα του και πήγε στο MasterChef» φοριόντουσαν πολύ πέρυσι.
Φέτος, όλα ανήκουν στο παρελθόν και η Μάγκυ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του παιχνιδιού έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μεταξύ των άλλων συνεργασιών της, αυτή την περίοδο την βρίσκεις στην Taverna at Bios την οποία έχει μετατρέψει σε ιταλική τρατορία.
Επέλεξα να την τιμήσω από την πρώτη εβδομάδα κιόλας που ξεκίνησε η συνεργασία της, και μάλιστα την Ημέρα των Ερωτευμένων. Πήρα τον Βαλεντίνο μου και για να τον πείσω να ζήσουμε έστω και για δυο ώρες σαν δύο ερωτευμένα ιταλάκια χωμένα μέσα σε μια μικρή τρατορία, του είπα ότι θα φάμε από τα χεράκια της Μάγκυς.
Ε, και πήγαμε. Και φάγαμε του σκασμού… σαν Έλληνες. Σου γράφω τι πήραμε να ξέρεις τι θα παραγγείλεις κι εσύ:
Σαλάτα από βραστά λαχανικά με καρύδια, σάλτσα αντζούγιας και κάπαρη. Απλά όνειρο. Καμία γεύση δεν καπέλωνε την άλλη.
Από τα πρώτα, τη ζεστή πολέντα με σάλτσα από κοκκινιστά λουκάνικά και φρέσκα μυρωδικά. Μην στο παίζω έξυπνη. Κι εγώ πριν την παραγγείλω ρώτησα τι είναι η πολέντα. Αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Δεν ήθελα να το μάθω, να το φάω ήθελα και ήταν και πολύ νόστιμο!
Συνεχίσαμε με τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια (polpette λέγονται στα ιταλικά, να ξέρετε, κι εγώ έτσι τα παρήγγειλα) με σταφίδες και κουκουνάρι και κόκκινη σάλτσα. Ακόμα τα νιώθω στο στόμα μου.
Ακόμα νιώθω στο στόμα μου βέβαια και τα λαζάνια με το σιγομαγειρεμένο ραγού και τη μπεσαμέλ. Και να φανταστείς ότι εγώ ούτε να τη μυρίσω τη μπεσαμέλ, αλλά εδώ έγλειψα και το πιρούνι.
Έκλεισα το αλά ιταλικά ρομαντικό δείπνο μου με τη γλυκιά χειροποίητη τάρτα με ρικότα και πραλίνα φουντουκιού.
Και κάπως έτσι κατάλαβα γιατί μισούσαν όλοι τη Μάγκυ πέρυσι: Διότι πολύ απλά ό, τι μαγειρεύει είναι delizioso!
Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις ότι πετάγεσαι από τη μία άκρη της Ιταλίας στην άλλη με μία μόνο μπουκιά να ξέρεις ότι η Μάγκυ θα μαγειρεύει στην Taverna at Bios μέχρι και τις 15 Μαρτίου.
*Taverna at Bios, Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος (είσοδος από Σαλαμίνος), 1ος όροφος, 21 0342 5335
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.