- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Απόκριες, και η Αθήνα δοξάζει τις ταβέρνες της. Στολισμένες σάλες, ικανά αποθέματα σε κομφετί και σερπαντίνες, και στο (πολλές φορές αυτοσχέδιο) πάλκο η ορχήστρα. Έχουμε 2 προτάσεις για γλέντι μετά μουσικής που θα σε κάνουν να μπεις στο κλίμα των ημερών.
Η Λένα Κιτσοπούλου για μία μόνο βραδιά στον Θαλασσινό
Οι βραδιές ξεκίνησαν από πέρυσι σημειώνοντας τεράστιο σουξέ! Και η αλήθεια είναι πως το διαχρονικό, ατμοσφαιρικό στέκι του Θαλασσινού κάτω στις Τζιτζιφιές αποτελεί το τέλειο ντεκόρ για μια βραδιά λαϊκού κεφιού με την ανατρεπτική, Λένα Κιτσοπούλου να τα δίνει όλα από το πάλκο. Στις 15/2 και ημέρα Παρασκευή, μαζί με τον Γιώργο Πετρούδη στο μπουζούκι και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στην κιθάρα, θα ακουστούν παλιά ρεμπέτικα και λαϊκά που όλοι αγαπάμε. Το μενού όπως πάντα ψαροφαγικό και πεντανόστιμο, το κρασί, εμφιαλωμένο ή χύμα, πολύ καλό, τα αποστάγματα εξαιρετικά. Σε μια βραδιά που τον τόνο δίνουν οι παραγγελιές και το συναίσθημα κάνει όλους τους θαμώνες μια παρέα με κέφια για γλέντι μέχρι το πρωί. Σπεύσατε για κρατήσεις, η ζήτηση μεγάλη! Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 2109404518
Στη Βόλτα, κάτω στα Πετράλωνα
Τα Πετράλωνα είναι η αθηναϊκή γειτονιά που από τα παλιά τα χρόνια φημίζεται για τις αυθεντικές ταβέρνες της. Η Βόλτα, μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο σύγχρονο «νεοταβερνείο», όμως οι πιστοί της θαμώνες ορκίζονται για τα νόστιμα πιάτα της αλλά και την όμορφη, φιλική ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από παλιά… Για τις Απόκριες έχει στολιστεί αναλόγως και την Κυριακή 17/2 ανεβάζει στο πάλκο τον Σωτήρη Παπατραγιάννη (μπαγλαμά), τον Δημήτρη Κρανίδα (μπουζούκι) και τον Κώστα Τσεκούρα (κιθάρα) για να παίξουν και να τραγουδήσουν σπάνια προπολεμικά ρεμπέτικα και σμυρνέικα. Πριν σηκωθείς στην πίστα, απόλαυσε τα πεντανόστιμα καγιανά, τα σμυρνέικα δαχτυλάκια (μικρά κεμπάπ), το χοιρινό με τα κεδρόμηλα μαζί με καλό κρασί, χύμα και εμφιαλωμένο. Κειριαδών & Ιπποθοντιδών 10, Κάτω Πετράλωνα, 2103459172
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.