Θεματα

Τρώγοντας Beef Wellington στη Μεγάλη Βρετανία

Οι σεφ του ξενοδοχείου παρουσιάζουν το θρυλικό πιάτο στην κλασική του εκδοχή

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 689
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the-grand-wellington-2.jpg

Έχει μια άλλη γεύση η βραδιά που θα περάσεις δειπνώντας στο κοσμοπολίτικο Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας... Η classic διακόσμηση και η πολυτέλεια που σε τυλίγει χωρίς να «φωνάζει». Η βασιλική περιποίηση που σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδικός και παραχαϊδεμένος. Η απαλή μουσική που κατευνάζει τις εντάσεις, οι ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του απαράμιλλου σέρβις, οι κομψές παρουσίες που τραβούν τα βλέμματα, η φωτισμένη Ακρόπολη μπροστά σου που σε μαγεύει. Δεν είναι για κάθε μέρα και ίσως είναι αυτό που κάνει την κάθε βραδιά εδώ, απλά πολύτιμη.

Αυτό τον καιρό μάλιστα και μέχρι τέλη Μαρτίου, ο executive chef της Μεγάλης Βρετανίας Αστέριος Κουστούδης και ο chef de cuisine του Roof Garden Δημήτρης Μπούτσαλης εμπνέονται από το beef Wellington, ένα ιστορικό πιάτο της αγγλικής όσο και της γαλλικής κουζίνας, που από τον 18ο αιώνα τιμούν δούκες, πρίγκιπες αλλά και απλοί θνητοί στα γιορτινά τους τραπέζια.

Εδώ, ψηλά στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, οι σεφ παρουσιάζουν το θρυλικό πιάτο στην κλασική του εκδοχή, δηλαδή καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου κλεισμένου μέσα σε ροδοψημένη ζύμη, με ωρών δουλεμένη σάλτσα από κρασί Βουργουνδίας και τρούφες, αλλά και με λαβράκι και όστρακα σε ζύμη με μυρωδικά, καθώς και ένα Wellington surf ’n’ turf με φιλέτο  από μοσχαράκι γάλακτος, φουά γκρα και μπεαρνέζ αστακού. Απλά μεγαλείο που παίρνει κι άλλους πόντους, αν το συνδυάσει κανείς και με κάποιο από τα κρασιά της πολύ δυνατής λίστας. 

Σύνταγμα, 2103330000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ