Θεματα

Tudor Hall, κυνηγετικό μενού που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς

Πιάτα με ελάφι, αγριογούρουνο, λαγό και φραγκόκοτα

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάθε φορά που ακούω τη φράση «κυνηγετική κουζίνα» φαντάζομαι κάποιο Λουδοβίκο ντυμένο με μπορντό βελούδο πάνω στο άλογό του, μαζί με τα 5 σκυλιά ράτσας και το επιτελείο του. Η επόμενη σεκάνς είναι ένα βασιλικό τραπέζι στρωμένο με χρυσά μαχαιροπίρουνα και ασημένια κύπελλα για το κρασί της Βουργουνδίας. Το κυνήγι –πάπια, ελάφι, αγριογούρουνο, πέρδικα- φτάνει σε ασημόχρυσες πιατέλες, όλοι έχουν ροδοκόκκινα μάγουλα και στο στόμα γεύση από καλοψημένο, τρυφερό κρέας.

Αυτή η φαντασίωση -που είναι λίγο βγαλμένη από ταινίες εποχής και λίγο από πίνακες που εξυμνούν το κυνήγι στη γαλλική ύπαιθρο- παίρνει σάρκα και οστά στο μόνο εστιατόριο της Αθήνας που θα μπορούσε να την υποστηρίξει πλήρως. Αυτό τον κρύο χειμώνα του 2019, στο εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου King George, ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει αυθεντικά πιάτα της κυνηγετικής κουζίνας και σου υπόσχομαι, θα σε εντυπωσιάσουν.

Πες μου… Δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις την ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας (€35); Θα έλεγες «όχι» σε ένα  αγριογούρουνο στιφάδο με σελινόριζα, σάλτσα ρίγανης και κόκκινου κρασιού (€29); Δεν αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά με λαγό, αγκινάρες και σάλτσα τρούφας (€33); Και στα αλήθεια, πώς να αντισταθείς σε ένα ψητό ελάφι με κάστανα, ρίζες μαϊντανού, παντζάρια και φρούτα του δάσους (€35); Αυτά είναι τα πιάτα που θα βρεις στο μενού “Winter Game” του Tudor Hall (από 17/1 έως 17/3). Πιάτα  που κάθε Λουδοβίκος θα ζήλευε.

Βασ. Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330265