Θεματα

Σολομός στο πακέτο

Για αρχάριους που θέλουν εύκολα να γίνουν master chef…

Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προετοιμάζεις τα πακέτα μερικές ώρες πριν, τα «πετάς» στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά από μερικά λεπτά κερδίζεις τον τίτλο του «master chef” της παρέας. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τίτλοι περνάς ένα υπέροχο γκουρμέ βράδυ μόνος σου...

Υλικά για 4 μερίδες 

4 μέτρια φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)

2-3 μέτρια πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

100γρ κατεψυγμένο αρακά

160 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια

2κ.κ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

8 κ. σ. κρέμα γάλακτος και 4κ.κ. για το σερβίρισμα

αλατοπίπερο

αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής (λαδόκολλα)

Πως το φτιάχνουμε

Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και από τις δυο πλευρές. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια των 40εκ. Επειδή θα βάλουμε δυο- δυο τα χαρτιά χρειαζόμαστε οκτώ τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε το σολομό στο κέντρο του χαρτιού. Ρίχνουμε επάνω από κάθε κομμάτι, τα πράσα, τον αρακά, τα φασολάκια, 2κ.σ. κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με εστραγκόν (προαιρετικό) . Τυλίγουμε την λαδόκολλα και φτιάχνουμε ένα πακέτο Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένδειξη και τα αφήνουμε για 5΄. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του κάθε πακέτου σε ένα πιάτο, προσθέτουμε (αν θέλουμε) 1κ.κ. κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε. Το πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με μικρές βραστές πατάτες.