Θεματα

Καφές Nitro, το καινούργιο μεγάλο trend

Ο Nescafé Azera Nitro είναι το νέο που θα ταρακουνήσει τον χώρο του καφέ

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ας πούμε ότι μπαίνεις σε μια καφετέρια γιατί λαχταράς έναν καφέ. Κι ας υποθέσουμε ότι παραγγέλνεις freddo espresso. Όλα καλά μέχρι εδώ, πρόκειται για ένα τυπικό στιγμιότυπο της καθημερινότητας. Αν όμως εκείνη τη στιγμή έβλεπες τον barista να ρίχνει τον καφέ κατευθείαν στο ποτήρι από μία κάνουλα, όμοια με εκείνης της draught μπίρας; Κι αν ο καφές έφτανε στα χέρια σου με ένα εντυπωσιακό εφέ καταρράκτη και μια βελούδινη κρέμα αντί για αφρό; Λοιπόν, τότε πιθανότατα θα ανοιγόκλεινες απορημένος τα μάτια και θα δοκίμαζες διστακτικά την πρώτη γουλιά. Και όχι με καλαμάκι, μιας που αυτός ο καφές σερβίρεται χωρίς πλαστικό. Ο καφές αυτός λέγεται Nescafé Azera Nitro και είναι το επόμενο μεγάλο νέο στον χώρο του καφέ.

Ο Nitro είναι ένας κρύος καφές στον οποίο έχει ενσωματωθεί αέρας από την ατμόσφαιρα (ο οποίος παρεμπιπτόντως περιέχει άζωτο κατά 78%). Η ύπαρξή του δημιουργεί ένα θεαματικό εφέ καταρράκτη στο ποτήρι. Μετά από λίγη ώρα, αν παρατηρήσεις, θα δεις ότι αυτός ο «καταρράκτης» έχει σταδιακά μεταμορφωθεί σε μια βελούδινη κρέμα. Όμως η έκπληξη δεν σταματά εκεί. Θα απολαύσεις έναν ισορροπημένο καφέ χωρίς ακραία γευστικά χαρακτηριστικά (δηλαδή έντονα όξινο ή πικρό) το οποίο αποτελεί σίγουρα κάτι διαφορετικό που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τον Nescafé Azera Nitro θα τον βρεις σε επιλεγμένα σημεία ανά την Ελλάδα. Μπορείς να βρεις το πιο κοντινό σου εδώ, αλλά να ξέρεις ότι η λίστα συνεχώς θα μεγαλώνει.