- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένα αγόρι που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 χρησιμοποιεί την φαντασία και τον δημοφιλή λογαριασμό του στο instagram για να πετύχει κάτι πολύ δύσκολο: να κάνει το vegan φαγητό να φαίνεται λαχταριστό, φωτογενές και πεντανόστιμο ακόμα και σε όσους δεν ασπάζονται το lifestyle.
Μιλάμε για τον δεκαεξάχρονο Jose από το Περού, έναν ταλαντούχο μάγειρα και food stylist ο οποίος χειρίζεται τον λογαριασμό naturally.jo με πάνω από ένα εκατομμύριο followers.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρως βαρετό φαγητό», ένα motto που φαίνεται να εφαρμόζει καθημερινά καθώς το ένα πιάτο που παρουσιάζει είναι πιο ευφάνταστο από το προηγούμενο. Και όλα vegan!
Tον συμπαθούμε ιδιαίτερα όσοι είμαστε γλυκατζήδες, διότι φαίνεται να ασπάζεται την ίδια φιλοσοφία στην ζωή και έτσι το προφίλ του περιέχει κυρίως γλυκές λιχουδιές όπως κέικ, donuts, smoothies, παγωτά, γρανίτες και brownies.
Εφόσον δεν χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά για τις συνταγές του, θα συναντήσεις συχνά υλικά όπως το λάδι καρύδας, γάλα αμυγδάλου, το κακάο, τα cashews, το σιρόπι αγάβης και διάφορα άλλα υποκατάστατα της ζάχαρης.
Όλα αυτά έμαθε να τα δημιουργεί μόνος του μέσα σε έναν περίπου χρόνου, αφού αποφάσισε να γίνει vegan στην ηλικία των 14 ετών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το κρέας ήταν το αγαπημένο του φαγητό στον κόσμο, υπέφερε από διατροφικές διαταραχές και ήταν επικίνδυνα αδύνατος. Έτσι αποφάσισε να κάνει την έρευνά του μέχρι να βρει ένα πρόγραμμα διατροφής που ταιριάζει με τις ανάγκες του και τελικά ανάκαλυψε τον βιγκανισμό. Και δεν έχει κοιτάξει πίσω από τότε.
Φυσικά το να είσαι έφηβος και vegan έχει πολλές προκλήσεις, κυρίως όταν η οικογένειά σου τρώει ακόμα κρέας. Ο Jose έπρεπε να μάθει να μαγειρεύει μόνος του τα γεύματά του με σκοπό να μην χαλάσει την δίαιτά του και έτσι έψαχνε κάθε μέρα συνταγές στο διαδίκτυο μέχρι να καταλάβει τι του αρέσει και τι όχι. Η διαδικασία της ζαχαροπλαστικής του άρεσε ιδιαίτερα πολύ (δικός μας είναι σας λέω) και έτσι αποφάσισε να ανεβάζει φωτογραφίες με τις δημιουργίες του στο instagram.
Η αγαπημένη του συνταγή είναι μακράν το vegan cheesecake ενώ λατρεύει να δουλεύει με οποιοδήποτε είδος μούρου, καθώς κάνουν νόστιμα τα smoothies, τα κέικ και τις γρανίτες.
Ας δούμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.