Θεματα

Blond-ies όπως brown-ies, η εκδίκηση της ξανθιάς

Η νέα μόδα στα γλυκά

Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τους σνομπ γλυκατζήδες τα “blondies” δηλαδή τα λευκά μπράουνις ήταν πάντα μια «ξεπλυμένη» απομίμηση των σκουρόχρωμων αγαπημένων μπράουνις . Τώρα όμως οι ξανθιές αντεπιτίθενται και ανεξαρτητοποιούνται. Η επανάσταση ξεκίνησε στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη η τζελατερία Stellina σερβίρει σπιτικά παγωτά πάνω σε «Blondies» από φιστικοβούτυρο και καραμέλα. Στο Σαν Φραντσίσκο μια «προχωρημένη» εταιρεία, η Black Jet Baking Co. λάνσαρε τα δικά της «Blondies» με καμένο βούτυρο και χοντρούς κόκκους θαλασσινού αλατιού προκειμένου να βάλει τα νέα στάνταρ για το τι είναι πλέον τα «μη-μπράουνις»!

Ανεξάρτητα από τη γνώμη των κριτικών, τα «Blondies» είναι η νέα μόδα στη ζαχαροπλαστική και οι σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού συμφωνούν ότι τα Blond(ie) είναι πλέον τα νέα Brown(ie). Οι ξανθιές είναι αποφασισμένες να κυριαρχήσουν, μέχρι όμως να φτάσουν και να σε σαγηνέψουν μείνε πιστός στις σοκολατένιες καλλονές -ο παλιός είναι αλλιώς…

image

Top 6 Brownies

Βoutique Kayak στη Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία και τη Γλυφάδα, στα ζαχαροπλαστεία Fresh, στη Μέλισσα στο Περιστέρι (210 5711055) -τηλεφωνήστε όμως πριν γιατί δεν τα ψήνει καθημερινά, στο Zuccherino στο Π. Φάληρο ( 210 9830 869- 210 9830049), στο ζαχαροπλαστείο Φύσις, Μεσογείων 450 προς Σταυρό (2106090740) και μια σοκολατένια παραλλαγή τους μαζί με το θαύμα παγωτό φιστίκι στο Zillion’s στη Κηφισιά (21 0620 1211).