Το Παράμαλο μυρίζει θάλασσα
Το καινούργιο ψαροεστιατόριο άνοιξε στη Νέα Κηφισιά. Το όνομά του Παράμαλο, το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια
Ο θρυλικός Τσαφ, χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο.
Ήμασταν πολλοί αυτοί που δεν υπολογίζαμε το δρόμο και συχνά την κάναμε τη διαδρομή μέχρι τη Χαλκίδα, όταν θέλαμε να ευχαριστηθούμε καλούδια της θάλασσας. Ο θρυλικός Τσαφ (κατά κόσμον Θανάσης Σίδερης), χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο γύρω από τους καταπληκτικούς, πάντα φρέσκους θαλασσινούς του μεζέδες. Για όσους τον ξέρουν, λοιπόν, και τον εκτιμούν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του τα νέα είναι ευχάριστα. Το καινούργιο του ψαροεστιατόριο άνοιξε πριν από περίπου 10 ημέρες στη Νέα Κηφισιά, αυτή τη φορά το ονόμασε Παράμαλο –το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια–, και το «κυβερνάει» σαν άλλος καπετάνιος μαζί με το φίλο του Γιάννη Ντόφη – κι αυτός με πείρα χρόνων στην (αθηναϊκή) εστίαση.
Ο χώρος του είναι πανέμορφος, σε χρώματα λευκά, λίγα μπλε και απαλά γκρίζα, διαθέτει αυτή την τέλεια απλότητα που ταιριάζει σ’ ένα μαγαζί «θαλασσινό», και έχει πολλή ησυχία, μουσικές δεν βάζει. Τώρα το καλοκαίρι έχει το προνόμιο μιας μεγάλης αυλής γεμάτης με πανύψηλα σκιερά πεύκα, πρασινάδες και βασιλικά, ενώ για το χειμώνα υπάρχει η μεγάλη εσωτερική σάλα της παλιάς κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό, υπάρχουν σαλάτες ωραίες, προχτές εμείς καταευχαριστηθήκαμε ντομάτα που μύριζε όπως «παλιά ντομάτα», δοκιμάσαμε και μια σπιτικά φτιαγμένη τυροκαφτερή που μας άρεσε πολύ. Μετά έρχονται τα όστρακα, δηλαδή καλόγνωμες, κυδώνια, στρόμποι, βασιλικά στρείδια (γαϊδουροπόδαρα επί το λαϊκότερον), όλα αυτά φρεσκότατα και τα περισσότερα ωμά με λεμόνι, τις γυαλιστερές μάς τις έφερε ψητές με ελάχιστη μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και μια σταλιά αχινό από πάνω και ήταν μούρλια!
Έχει ακόμη φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα, αχινοσαλάτα βεβαίως βεβαίως, γαύρο και σαρδέλα καθαρισμένα από κόκαλα και ψητά στα κάρβουνα, κουτσομούρες και μπαρμπούνια, γαρίδες και καραβίδες πανέ ή στα κάρβουνα, καλαμάρι στο τηγάνι ή στη θράκα (τέλειο), σαγανάκι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα ή άσπρο λεμονάτο –μην ξεχάσω και την αξιομνημόνευτη ταραμοσαλάτα–, έχει και ψάρια μεγάλα για τη σχάρα. Όλα αυτά πάνφρεσκα, από τον Ευβοϊκό και με συνεχή πηγαινέλα του Θανάση στις «άκρες» του στην Χαλκίδα. Μαζί έχει και τα άπαντα από ούζα, καλό τσίπουρο, χύμα κρασί, αλλά και κάποιες καλές ελληνικές ετικέτες. Στο τέλος κερνάνε γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι ή παγωτό, γαλακτομπούρεκο, και τα δύο σπιτικά, ή πιατέλα με φρέσκα φρούτα. Ανοιχτά θα τον βρείτε μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, οι τιμές μπορούν να είναι από €20-25 μέχρι όπου φτάσει ή όρεξη...
Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 2106205927
INFO
Σε όμορφο χώρο με «θαλασσινές» νότες, για απαιτητικούς ψαροφαγάδες. Όστρακα, μεζέδες, ολόφρεσκοι αχινοί, ψάρια σχάρας, κριθαρότο με καραβίδες, όλα καταπληκτικά και διαλεγμένα από τον ιδιοκτήτη Τσαφ-γνωστός σου από το ομώνυμο ουζερί της Χαλκίδας και τρομερός μαέστρος στα καλούδια της θάλασσας. Το καλοκαίρι έχει μια μεγάλη, καταπράσινη αυλή, ενώ το χειμώνα βρίσκεις καταφύγιο στη ζεστή σάλα της κλασικής κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.