Θεματα

Τα κορυφαία κρασιά του Τσέλεπου στη δροσερή ταράτσα του Lykos Steak House

Οίνος και γεύσεις κάτω από τον πειραιώτικο ουρανό

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lykos-anoigma.jpg

Ένα κορυφαίο οινοποιείο της χώρας επιλέγει το γνωστό εστιατόριο του Πειραιά για να κάνει την αρχή σε βραδιές γευσιγνωσίας. Το Lykos Steak House πήρε το ιστορικό πόστο του θρυλικού Βασίλαινα (ο οποίος συνεχίζει στη νέα του έδρα πίσω από το Χίλτον), είναι αφιερωμένο πια στην κρεατοφαγία και το υποστηρίζει φέρνοντας εξαιρετικά κρέατα από όλη την Ελλάδα. Ο οινοποιός Γιάννης Τσέλεπος, από την άλλη, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές οινικές προσωπικότητες στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Τα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το πεδίο δράσης του. Αφετηρία υπήρξε η ένδοξη από την αρχαιότητα Μαντινεία και όχημα το Μοσχοφίλερο, το οποίο ανέδειξε στις παγκόσμιες αγορές.

Η δεύτερη στάση του έγινε στη σπουδαιότερη, για ερυθρό κρασί, αμπελουργική ζώνη, τη Νεμέα, στοχεύοντας στη δημιουργία premium κρασιών από το ευγενές Αγιωργίτικο. Αναζητώντας το καλύτερο πέρασε και στη Σαντορίνη όπου σε συνεργασία με την οικογένεια Χρυσού αναδιάρθρωσε τον ιδιόκτητο αμπελώνα 125 στρεμμάτων της και το πρώτο δείγμα της νέας του Σαντορίνης, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά! Την Πέμπτη 5/7 η οικογένεια Τσέλεπου με την οικογένεια του Lykos Steak House- Θανάσης Βασίλαινας και Βαγγέλης Λύκος-, μας υποδέχονται στη δροσερή ταράτσα του εστιατορίου και η βραδιά αναμένεται συναρπαστική-τηλέφωνο κρατήσεων 2104612457 . Το μενού με κόστος 35€ κατ’ άτομο θα περιλαμβάνει:

BLANC DE GRIS (Μοσχοφίλερο)
Κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών,με πλούσιο σώμα σε αρμονική ισορροπία με την οξύτητα
ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (παρμεζάνα, ροζ πιπέρι, ξύσμα λεμόνι)
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ VINEGRAITE ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΔΡΥΟΠΗ ΡΟΖΕ (Αγιωργίτικο)
Σα να βουτάς τη μύτη σου σε ένα κοκτέιλ κόκκινων φρούτων, μαρμελάδες από κεράσι και φράουλες και μοναδική δροσιά στο στόμα. Φρέσκο, τραγανό, φρουτώδες, φιλικό, σχεδόν ακαταμάχητο, όπως μόνο το Αγιωργίτικο μπορεί.
ΑΥΓΟ ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ (Σύγκλινο Μάνης, γραβιέρα Κρήτης, αυγό ποσέ)

ΝΕΜΕΑ ΔΡΥΟΠΗ (Αγιωργίτικο)
Κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών, με μαλακή και βελούδινη γεύση,  δίνουν  ένα Αγιωργίτικο με αρωματικό εύρος και γευστικό πλούτο.
ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΙΔΑ ΝΑΞΟΥ (χτένι μοσχίδας Νάξου και χειροποίητο κριθαράκι)

ΑΥΛΟΤΟΠΙ (Cabernet Sauvignon)
Ένα Cabernet με βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας καφέ, μπαχαρικών και φρούτων του δάσους, το οποίο συναρπάζει με τη στιβαρότητά του.
ΤΑΛΙΑΤΑ (κοπή από το κόντρα Ελληνικής μοσχίδας Σερρών, αναερόβιας ωρίμανσης 40+ ημερών)
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (Νάξου)

AMALICIOUS (Cocktail με AMALIA BRUT ROSE)
MILLE FEUILLE (με τραγανό χειροποίητο φύλλο, μούς μασκαρπόνε και σάλτσα φράουλας)

Lykos Steak House Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.