- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πάμε για μπραντς στην ταράτσα μπάιος;
Τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου η Taverna σερβίρει το μπραντς το ελληνικό, το σωστό
Η Taverna τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου μας προσφέρει το μπραντς το ελληνικό, το σωστό στην ταράτσα!
Με βάση πάντα τις αγνές ελληνικές πρώτες ύλες, αυτό το μπραντς, θα μας πάει πίσω στα παιδικά καλοκαίρια και στις γεύσεις που αυτά περιελάμβαναν. Φρέσκα φρούτα, γιαουρτάκι, τηγανίτες, τσουρέκι, αυγουλάκια, αγνό μέλι είναι μόνο μερικές από τις λέξεις - κλειδιά που θα συναντήσουμε στο σπέσιαλ μπραντς μενού της Ταβέρνας από τις 11.00 μέχρι και τις 17.00.
Taverna at Bios
Η Taverna είναι το νέο pop-up project της γαστρονομικής αναζήτησης του Bios. H Γωγώ Δελογιάννη και το Bios.Home Kitchen δημιούργησαν την Taverna at Bios, η οποία θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι!
Η δημιουργία της Taverna(ς) έχει σοβαρή έρευνα από πίσω. Πολλές ώρες αναζήτησης της τέλειας πρώτης ύλης, μαμάδες, θείοι, ξαδέρφια και γιαγιάδες κλήθηκαν να δώσουν τα φώτα τους, μικρά οδοιπορικά οργανώθηκαν, ύπνος χάθηκε (και χάνεται), άπειρες δοκιμές χρειάστηκαν.
«Μας απασχόλησε πάρα πολύ το πώς θα έρχεται στα χέρια μας η πρώτη ύλη καθώς και το consistency αυτής. Αυτό που θυμάμαι να τρώω όταν ήμουν 7 ετών, έχει πλέον εκφυλιστεί. Αυτές τις γεύσεις επιθυμούμε να επαναφέρουμε. Έλα να σε ταΐσουμε το φαγητό που έτρωγες στις διακοπές σου! Αυτό είναι η Taverna, κέρασμα, φίλοι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι σε ένα μπαλκόνι είτε αυτό είναι στην Ανάφη, είτε στον Κολωνό. Η προσέγγιση αυτή είναι και τιμολογική, καθώς το πιο ακριβό μας πιάτο είναι στα 7 ευρώ», εξηγεί η Γωγώ.
Το μενού παρουσιάζει μερικά από τα πιο κλασικά, ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα με τις ανώτερες πρώτες ύλες και με πολλή αγάπη. Κεφτεδάκια, τυράκι, πατατούλες, όλη η απλότητα και το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή της Γωγώς Δελογιάννη, θα κάνει αυτό το ελληνικό καλοκαίρι στην πόλη πεντανόστιμο!
Ώρες Λειτουργίας Taverna(s)
Τετάρτη – Παρασκευή: 19.00 – 01.00
Σάββατο – Κυριακή: 13.00 – 01.00
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103425335
Διεύθυνση: Σαλαμίνος 13 & Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.