Είναι πολλοί αυτοί που ψήνονται πως το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και στην Αθήνα μόνο αφού έχουν πιει το πρώτο τους κοκτέιλ ψηλά, στη βεράντα του Galaxy bar & resto του Hilton (που φέτος κλείνει 50 χρόνια γεμάτα χρυσές σελίδες στην ιστορία του). Έχει και πάλι βγάλει τα τραπέζια του έξω και έχει καινούργιο, με διεθνή πορεία σεφ, τον Δημήτρη Μελεμενή. Λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, πρόσθεσε πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές.
Για να πάρετε γεύση, η σαλάτα με το σπανάκι, τα σύκα και τα καρύδια αποκτάει άλλη νοστιμιά χάρη στο τυρί καλαθάκι Λήμνου, το ψητό κοτόπουλο αλλάζει εντελώς με μους από μεσσηνιακή σφέλα, το ριζότο απογειώνεται με αρσενικό τυρί της Νάξου. Για όσους τρελαίνονται να στήνουν ένα μικρό bbg στο τραπέζι τους, οι καυτές πέτρες από λάβα είναι εδώ για να ψήσουν πάνω τους λαχανικά, λαβράκι, χτένια, γαρίδες ή το περίφημο surf’n’turf, δηλαδή έναν εξόχως γκουρμέ συνδυασμό μοσχαρίσιου φιλέτου με αστακοουρά μαριναρισμένων σε πικάντικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Η καλή σχάρα είναι σταθερή αξία και τα ζουμερά ψητά ψήνονται στην εντέλεια από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας, ενώ συνοδεύονται από πολλές ωραίες γαρνιτούρες.
Τέλος το sushi, πάντα ιδιαίτερα δημοφιλές στο Galaxy, έχει φέτος προσθέσει στη μεγάλη έτσι κι αλλιώς γκάμα τα crispy salmon rolls (σολομός σε τραγανή κρούστα, μαγιονέζα και αβοκάντο) και τα caesar rolls (σπιτική σος του Καίσαρα, καβούρι και αβοκάντο), και τα δύο εξαιρετικά. Μπορεί κάποιος να αρκεστεί στα διάσημα κοκτέιλ –για τον μήνα Ιούλιο «αφιερωμένα» στα Naughty 00’s–, με ονόματα όπως «Avatar», «Sweet Tweet», «Yes We Can», στην τιμή των € 13 μαζί με πολύ πρωτότυπα και νόστιμα finger foods.
Κρατήσεις στο 210 7281407
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.