Ο ισπανός σεφ Φεράν Αντριά, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019 γαστρονομικό εργαστήριο εντός των τειχών του άλλοτε μυθικού του εστιατορίου το οποίο έκλεισε το 2011.
Το σχέδιο "elBulli 1846" όπως ονομάζεται, "θα αρχίσει τη δραστηριότητά του μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου 2019. Είναι ήδη επτά χρόνια που κάνουμε πολλά πράγματα για να ετοιμαστούμε γι αυτή τη στιγμή, η οποία πλησιάζει σύντομα", εξήγησε ο 56χρονος σεφ στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης στο μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης.
Ο καινοτόμος μάγειρας, που καταφεύγει στην επιστήμη για να εφευρίσκει νέες τεχνικές που μετατρέπουν παραδοσιακά φαγητά σε γαστρονομικές περιπέτειες και συχνά παρουσιάζεται ως ο εφευρέτης της μοριακής γαστρονομίας, έκλεισε τον Ιούλιο του 2011 το εστιατόριό του elBulli --βραβευμένο πέντε φορές ως το καλύτερο παγκοσμίως από το περιοδικό Restaurant-- με στόχο να το ξανανοίξει τρία χρόνια αργότερα ως κέντρο σπουδών και πειραματισμού για τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα.
Ωστόσο, οι εργασίες ανακαίνισης καθυστέρησαν λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, γιατί το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε έναν ορμίσκο της Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική Ισπανία, στο μέσο του προστατευόμενου φυσικού δρυμού του Κάβο ντε Κρέους.
Μετά την επανεξέταση του έργου και τη μείωση των διαστάσεών του, ο Αντριά απέσπασε την περασμένη εβδομάδα τις δημοτικές άδειες για τη συνέχιση των εργασιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.