Εσύ ξέρεις τι είναι το χρυσό γάλα που βοηθάει στην λιποδιάλυση και την κατάθλιψη;
Ένα μαγικό φίλτρο που φτιάχνεις στην κουζίνα σου!
Ένα νόστιμο και υγιεινό ρόφημα με κουρκουμά.
Σου έχουμε καινούριο νοστιμότατο ρόφημα για το πρωινό σου ή για αργά το απόγευμα μετά την δουλειά που το μόνο που θέλεις είναι χαλάρωση και στοργή. Με βασικό συστατικό τον κουρκουμά, το χρυσό γάλα έχει κρεμώδη υφή, υπέροχη γεύση, χρώμα που λάμπει και τόσα υγιεινά οφέλη που το σώμα σου θα σε ευγνωμoνεί σε κάθε γουλιά.
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, όμως εμείς έχουμε ξεχωρίσει την πιο ελαφριά και ωφέλιμη για τον οργανισμό, την ψυχική υγεία και την απώλεια βάρους για όλα τα fitness freaks που βρίσκονται εκεί έξω.
Κατάλληλη για vegans ή όσους έχουν μία κάποια δυσανεξία στην λακτόζη, η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί στις τωρινές καιρικές συνθήκες εφόσον γίνεται και σε παγωμένη μορφή.
Μερικά από τα οφέλη του κουρκουμά:
Θεωρείται το πιο θρεπτικό μπαχαρικό στον κόσμο και όχι άδικα! Ο κουρκουμάς αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, μας προστατεύει από κρυολογήματα, βοηθάει σε προβλήματα πέψης και πρηξίματος ενώ σύμφωνα με μερικές έρευνες μπορεί να δράσει ως αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό. Κάτι ξέρουν οι Ινδοί που το χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλα τα φαγητά τους εδώ και αιώνες.
Στην συνταγή επίσης θα προσθέσουμε λάδι καρύδας, το οποίο βοηθάει στην εύκολη πέψη και συμβάλει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL, καθώς και γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας και πάλι) που χάρη στα καλά λιπαρά του ευνοεί την λιποδιάλυση.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία μικρή κατσαρόλα και να ζεστάνεις πάνω σε χαμηλή φωτιά μια κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 1/2 κ.γ κουρκουμά, 1/2 κ.γ τζίντζερ, 1 κ.γ λάδι καρύδας, λίγο μέλι και ελάχιστο μαύρο πιπέρι, το οποίο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό.
Ανακάτεψε με ένα σύρμα, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει και σέρβιρε. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα ή να βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ λίγο πριν το σερβίρεις για να γίνει ακόμη πιο λαχταριστό και αφρώδες.
Εαν ζεσταίνεσαι εύκολα και ένα βραστό ρόφημα δεν σε πείθει τέτοια εποχή, σου έχουμε και άλλη βερσιόν, πιο κρύα, εδώ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.