The sushi bar
Οι πρωτοπόροι στο sushi
Άνοιξε το 1996 και ήταν το πρώτο sushi bar στην Ελλάδα. Σήμερα το Sushi Bar δεν είναι μόνο το πρωτοποριακό εστιατόριο που μας σύστησε το sushi, αλλά μια πύλη για την Ιαπωνία που συνεχώς διευρύνεται. Τρία πράγματα πρέπει να ξέρεις: 1. Το Sushi Bar διατηρεί δικό του δίκτυο ψαράδων και έτσι καταφέρνει να έχει πάντα τα πιο φρέσκα ψάρια, αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες (εκτός σολομού). 2. Όλοι οι Ασιάτες σεφ στο Sushi Bar είναι εξειδικευμένοι στο κόψιμο του ψαριού, πράγμα υψίστης σημασίας σε κάθε sushi bar που σέβεται τον εαυτό του. Η δεξιοτεχνία τους έχει χαρίσει στο Sushi Bar τον τίτλο “Master του Sashimi”. 3. O κατάλογος του Sushi Bar, με περισσότερα από 120 πιάτα, είναι ο μεγαλύτερος και πιο εμπλουτισμένος στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους θα βρεις και τα περίφημα sushi burgers, σε mini και regular size, μια λιχουδιά που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Tip: Κάθε Τρίτη και Κυριακή μπορείς να φας όσα Maki rolls αντέχεις με €22/άτομο, ενώ με το Pick and Choose menu των €19 ή €24 μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μενού επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Extra tip: Το κατάστημα διαθέτει υπηρεσίες delivery, take out και catering για να οργανώσεις τη δική σου sushi βραδιά! Γ. Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό, 2106729333, Δευ.-Τετ. 18.30-00.30, Πέμ.-Κυρ. 12.30-00.30
Sakana sushi bar
Το εστιατόριο που έκανε το sushi προσιτό
Στα Ιαπωνικά “Sakana” σημαίνει ωμό ψάρι. Είναι η μόνιμη λέξη που ψιθυρίζουν οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας από τον Ιούλιο του 2015, όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα. Ο χώρος minimal, εμπνευσμένος από την Ιαπωνική αρχιτεκτονική, ενώ η διακόσμηση παραπέμπει στο origami, στην αρχαία τεχνική διπλώματος του χαρτιού. Ο απαλός φωτισμός, η χαμηλή μουσική και ο γυάλινος κήπος συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις τα καλύτερα της Ιαπωνικής κουζίνας.
Η ιδέα για το Sakana προέκυψε μετά από ένα ταξίδι των ιδιοκτητών στην Ιαπωνία. Εκεί αναρωτήθηκαν γιατί να μην υπάρχει στην Ελλάδα οικονομικό και ποιοτικό sushi. Έτσι, όταν επέστρεψαν, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτό το εστιατόριο. Μέσα σε λίγους μήνες το Sakana κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στα πιο value for money sushi bars! Ο λόγος; Για πρώτη φορά, ένα εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας προσφέρει τόσο ποιοτικό sushi σε τόσο καλές τιμές (από €4,5/ 8 τμχ.), γεγονός που σε βάζει στον πειρασμό της δοκιμής, ακόμα και αν δεν είσαι φαν της Ιαπωνικής κουζίνας. Ευτυχώς, γιατί οι δημιουργίες των έμπειρων σεφ του Sakana είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Η απόλυτη σπεσιαλιτέ είναι το salmon teriyaki roll, ένα signature πιάτο με ρολάκια που περιέχουν γαρίδα tempura και σολομό teriyaki, περασμένο από το φλόγιστρο. Μη μείνεις μόνο σε αυτό. Την προσοχή σου σίγουρα αξίζει το Kani Roll με γαρίδα tempura, ψίχα καβουριού και tempura flakes, αλλά και τα fried rolls, πιθανότατα τα πιο νόστιμα ρολάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Όλα αυτά μπορείς να τα συνοδέψεις με sake, κρασί και εκ-πλη-κτι-κά signature cocktails, μεταξύ των οποίων την παράσταση σίγουρα κλέβει το… sake mojito! Χ. Τρικούπη 146& Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία, 210 6200017
Wagamama
Το αγαπημένο, αυθεντικό soul food του... πλανήτη!
Η ιστορία αυτή αρχίζει στα πολυσύχναστα δρομάκια του Τόκιο για να τρελάνει στη συνέχεια τους foodies της Δύσης. Όταν το Wagamama ανοίγει στο Λονδίνο το 1992 γίνεται εν μια νυκτί το trend της μητρόπολης. Δύο δεκαετίες και εκατοντάδες ανά τον κόσμο Wagamama αργότερα, το πάθος για το καλό, ασιατικό φαγητό χτυπάει και τη δική μας πόρτα. Ο κύριος λόγος που θα επισκεφθείς ένα Wagamama είναι οι σούπες ramen. Σε ζεσταίνουν, σε χορταίνουν, σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, με τον τρόπο που μόνο ένα comfort food ξέρει. Οι σούπες ramen που θα δοκιμάσεις εδώ είναι σε ποιότητα, ποσότητα και γεύση ακριβώς όπως θα τις έτρωγες και στην Ιαπωνία. Ειδική μνεία όμως αξίζει και στο sushi που μαγειρεύεται καθημερινά από τους sushi chefs του Wagamama και κλέβει την παράσταση. Θα βρεις δεκάδες επιλογές, αλλά άρχισε τη μύηση με το Prawn Popcorn Roll (γαρίδες τεμπούρα, αβοκάντο και κόκκινη πιπεριά καλυμμένα με γαρίδες ποπ κορν και μαγιονέζα ponzu), το άκρως πολύχρωμο Rainbow Roll (με σολομό, αβοκάντο και lime mustard sauce, καλυμμένα με τόνο, σολομό και αβοκάντο) ή με το νέο και ανατρεπτικό Yakitori Duck Roll με… τραγανή πάπια! Τώρα καταλαβαίνεις γιατί η μετάφραση του Wagamama από τα Ιαπωνικά είναι «κακομαθημένο παιδί». Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, 210 8013100
Koi
Street style sushi στα βόρεια
«Ακονίστε» τα chop sticks για τη νοστιμότερη και πιο οικονομική πρόταση ασιατικής κουζίνας στα βόρεια της Αθήνας. Στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, εκεί που όλοι απολαμβάνουν street-style sushi σε ένα ζωηρό, προσεγμένο περιβάλλον με ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές, οι μυρωδιές από τα τηγάνια, τα ζουμερά πιάτα και τις πολύχρωμες σάλτσες πάνε κι έρχονται. Υψηλής ποιότητας, φρέσκο sushi σε χαμηλές τιμές, τρώγεται όρθια στον πάγκο ή χαλαρά με την άνεση ενός καλοστρωμένου τραπεζιού. Όπως και να ’χει η εμπειρία Koi συναρπάζει, ενώ δύσκολα αντιστέκεσαι στις νέες προσθήκες του menu με λαχταριστές επιλογές πιάτων και ποικιλία αφράτων bao buns . Θα βρεις και noodles, σταθερή αξία, αλλά το αξεπέραστο salmon teriyaki σε κάνει να μη σκέφτεσαι τίποτα παρά φρέσκο καψαλισμένο σολομό με λαχανικά και πεντανόστιμη sauce teriyaki. Με νηστίσιμα πιάτα για τη σαρακοστή και πιάτα για όλες τις ώρες, το Koi, η πρώτη αλυσίδα sushi σε όλη την Ελλάδα από το 2013, αποζημιώνει διαχρονικά όσους «πεθαίνουν» για γιαπωνέζικο. Λ. Δεκελείας 122, Φιλαδέλφεια, 2102580002
Kibi
Ταξίδι στα απολαυστικά μυστικά της Ιαπωνικής κουζίνας
Στα Ιαπωνικά Kibi είναι μια λέξη που περιγράφει την απόλαυση. Το καινούργιο sushi bar της πόλης (άνοιξε πριν μερικούς μήνες) δεν θα μπορούσε να βρει πιο ταιριαστή ονομασία. Στον όμορφο, minimal χώρο του θα απολαύσεις μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για sushi από τα χέρια του σεφ Γιώργου Ανδρουτσόπουλου. Ξεκίνα το ταξίδι στην απόλαυση με το Black Kibi, ένα signature πιάτο με σολομό, γαρίδα, αβοκάντο, spicy sauce και μαύρο ρύζι, συνέχισε με το ήδη δημοφιλές Rainbow με αβοκάντο, καβούρι, αγγούρι, tobico και πέντε διαφορετικά είδη ψαριών, ενώ για το τέλος διάλεξε το Kibi Sweet, ένα τρομερό χειροποίητο γλυκό, όπου μια (πολύ) παγωμένη μπανάνα επικαλύπτεται με nutella, σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας, και πασπαλίζεται με κομμάτια από φουντούκι. Τέλειο; Tip: Οι τιμές είναι πολύ καλές. Delivery και take away. Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, 210 6004859
Wok shop
Υλικά, μυστικά, συνταγές και tips για να φτιάξεις σπιτικό sushi μόνος σου!
Σου αρέσει τόσο πολύ το sushi που έχεις δοκιμάσει όλα τα ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα και να φτιάξεις σπιτικό sushi στην… κουζίνα σου! Στην Κηφισιά υπάρχει ένα κατάστημα που ρολάρει sushi ασταμάτητα, εδώ και 14 χρόνια. Το Wok Shop από το 2004 που άνοιξε είναι το αγαπημένο μέρος των chef, αλλά και κάθε λάτρη του ασιατικού φαγητού. Ψάχνεις φύκι και ρυζόξιδο για να φτιάξεις τα δικά σου Maki Rolls; Ή μήπως χρειάζεσαι κάτι πιο εξειδικευμένο όπως αυγά χελιδονόψαρου ή καπνιστή παλαμίδα σε νιφάδες; Εδώ θα τα βρεις όλα και επιπλέον σάλτσες, noodles, ρύζια, εξωτικά φρούτα και λαχανικά, sake, ασιατικές μπίρες, μπαχαρικά, seasonings, έτοιμα γεύματα, ακόμη και σκεύη σερβιρίσματος. Δεν είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις με το… ρολάρισμα; Μια φορά το μήνα το Wok Shop διοργανώνει τα δωρεάν μαθήματα “Learn to Wok” όπου η σεφ του καταστήματος παρουσιάζει βήμα βήμα ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να φτιάξεις sushi, αλλά και συνταγές από όλη την Ασία. Μάλιστα, με την αγορά προϊόντων άνω των €50 κερδίζεις ένα prive μάθημα sushi για 2 άτομα, ενώ αν ονειρεύεσαι τη δική σου βραδιά sushi το Learn to Wok έρχεται σπίτι σου και αναλαμβάνει να μαγειρέψει για όλη την παρέα. Μπορείς να παραγγείλεις τα αγαπημένα σου προϊόντα μέσα από το www.wokshop.gr και να βρεις συνταγές και μυστικά στο www.learntowok.gr. Λ. Ελαιών 35, Κηφισιά, 210 6206008
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.