Resto

Όλα τα νόστιμα της νηστείας συμβαίνουν σε αυτό το μπαλκόνι

Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες σερβίρει λαχταριστά σαρακοστιανά και μπακαλιάρο σκορδαλιά μαζί με απίστευτη θέα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpalkoni-anoigma.jpg

Είτε ανήκεις σε αυτούς που νηστεύουν όλη τη Σαρακοστή, είτε σε εκείνους που συρρικνώνουν τη νηστεία στη Μεγάλη Εβδομάδα, υπάρχει ένα μυστικό που πρέπει να γνωρίζεις. Κάπου σε αυτή την πόλη ένα μπαλκόνι ταξιδεύει στο Αιγαίο και αγναντεύει την Αθήνα από ψηλά. Στα αμπάρια του φυλάει για τους ταξιδιώτες ψάρια και θαλασσινά, νηστίσιμα μεζεδάκια και όλες τις σαρακοστιανές λιχουδιές του ντουνιά.

dsc07695.jpg

Δεν πρόκειται για παραμύθι. Η βεράντα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μοιάζει όντως με πλοίο που ταξιδεύει και η κουζίνα του είναι γεμάτη με τα πιο νόστιμα μυστικά του αιγαιοπελαγίτικου βυθού. Ο ιδιοκτήτης Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σχοινούσα και αγαπάει τη θάλασσα όσο και το νησί του. Η μακροχρόνια συνεργασία του με τους ψαράδες του Αιγαίου του εξασφαλίζει κάτι σπάνιο στα εστιατόρια της Αθήνας: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που μοσχοβολάνε θάλασσα αποκλειστικά από ελληνικές θάλασσες και μόνο (και συγκεκριμένα από τη Σχοινούσα, την Εύβοια, τη Λήμνο, τη Νάξο και την Τήνο).

dsc07663.jpg

Έτσι, θα πετύχεις κυρίως μεγάλα ψάρια (όπως στείρες, ροφούς, συναγρίδες και φαγκριά), αλλά και χταπόδια, καλαμάρια, όστρακα και αχινούς. Αυτά τα τελευταία μπαίνουν και σε κάτι λαχταριστές μακαρονάδες θαλασσινών που σε κάνουν να αναπολείς τα πιο ωραία σου καλοκαίρια.

dsc07680.jpg

Ειδικά για την 25η Μαρτίου όμως στο μπαλκόνι μπαίνει και ένας υπέροχος μπακαλιάρος Ισλανδίας, ο καλύτερος του κόσμου! Τηγανιτός, στο κουρκούτι του ταιριάζει υπέροχα με τη βελούδινη σκορδαλιά, αλλά και με όλα αυτά τα μοναδικά μεζεδάκια που υπάρχουν σταθερά στο μενού: φάβα από ένα αρχαίο σπόρο της Σχοινούσας, πορίχια (άγρια χόρτα εποχής που έρχονται κατευθείαν από το νησί του Άγγελου), Συμιακό γαριδάκι, κυδώνια και λαχταριστές καραβίδες. Να πάτε μετά την παρέλαση, να χαζέψετε τη θέα της σημαιοστολισμένης Αθήνας. Θα φάτε και θα περάσετε υπέροχα.

dsc07741.jpg

Παύλου Μελά 13, Καρέας, 210 7640240, www.balconycyclades.com, Fb: @balconycyclades

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ