7 (φοβερά) νόστιμες προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα
Πού θα βρεις την πιο φημισμένη ταραμοσαλάτα της πόλης, πού θα κάνεις Κούλουμα αλά Ιταλικά και πού με θέα όλη την Αθήνα; Λοιπόν, για να δούμε…
Βασίλαινας
Η διάσημη ταραμοσαλάτα του υπήρξε το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας για γενιές και γενιές Αθηναίων, από την εποχή που το φημισμένο εστιατόριο βρισκόταν στον Πειραιά. Χειροποίητη, μεταξωτή και αέρινη χρωστάει τη νοστιμιά της σε μια παλιά, μυστική συνταγή. Να πάτε για τη χάρη της, φλερτάρετε όμως και με τη φρέσκια λαγάνα, τα δημιουργικά πιάτα με έμφαση στη θάλασσα και τις άλλες νηστίσιμες λιχουδιές. Βρασίδα 13, όπισθεν Hilton, 210 7210501
Μπαρμπουνάκι
Φέτος την Καθαρά Δευτέρα δεν χρειάζεται να πας μακριά. Ένα Μπαρμπουνάκι κολυμπάει σίγουρα κοντά σου. Γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, χταπόδι, θράψαλο, αλλά και κριθαρότο καραβίδας, σουπιά με σπανάκι και τραχανάς με γαρίδες, φέτα και σαφράν δια χειρός Παπαϊωάνου σε περιμένουν να γιορτάσετε μαζί την πιο νόστιμη μέρα του χρόνου. Το τελευταίο Μπαρμπουνάκι βγήκε σεριάνι στο Χαλάνδρι (Αγίας Βαρβάρας 66 και Λυκούργου 6), θα το βρείτε όμως και σε Νέα Ερυθραία, Γλυφάδα και Κολωνάκι.
Βόλτα
Σε ένα από τα πιο χαλαρά και παρεΐστικα εστιατόρια των Πετραλώνων το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι σπέσιαλ! Δώσε βάση: χταπόδι ξιδάτο, σαλιγκάρια με φασκόμηλο, μύδια σαγανάκι, σουπιές στιφάδο, γαρίδες με δενδρολίβανο και χειροποίητα γλυκά όπως triple σιμιγδαλένιου χαλβά με σοκολάτα, πορτοκάλι και τραγανό σουσαμένιο παστέλι (αχ!). Κάποια από αυτά τα πιάτα θα επιστρέφουν ως πιάτα ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ιπποθοντιδών 10& Κειριαδών, Κ. Πετράλωνα, 210 3459172
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Ο Λυκαβηττός είναι πάντα μια καλή ιδέα για την Καθαρά Δευτέρα (σκέψου ότι βλέπεις όλους τους χαρταετούς του λεκανοπεδίου). Αλλά ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να γιορτάσεις αυτή τη νόστιμη μέρα με θέα και στα ...πιάτα που θα έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μίλτου Αρμένη. Χειροποίητη λαγάνα με ελιές και ταραμά, μύδια και γυαλιστερές αχνιστά με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό με φρυγανισμένο ψωμί, καλαμάρι με χόρτα τσιγαριαστά, μπακλαβά με αποξηραμένα φρούτα, σιροπιασμένο με μέλι και παγωτό καϊμάκι είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του ειδικού μενού που μπορείς να απολαύσεις με €32/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κρασί). Λόφος Λυκαβηττού, Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, 210 7210701
Ramino
Βαρέθηκες τα συνηθισμένα; Κατέβα προς τα νότια και γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα αλά Ιταλικά. Στο Ramino τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν σε πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική γαστρονομία, αλλά ταυτόχρονα έχουν προσαρμοστεί στις παραδόσεις της ημέρας. Έτσι, θα δοκιμάσεις από χταπόδι μπρεζέ και μύδια αχνιστά μέχρι μπρουσκέτα χταπόδι! Λεωφ. Δημάρχου Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 8944430
Überness
Λαγάνα σουσαμένια; Check. Σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο; Check. Λευκή ταραμοσαλάτα λεμονάτη; Double check! Όλα τα έχει ετοιμάσει ο Βασίλης Καλλίδης και σε περιμένει να γιορτάσετε μαζί τα Κούλουμα στην πιο avant-garde καντίνα της πόλης. Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320
Mythos by Divani
Από τις νοστιμιές του βυθού, παραδοσιακές σαρακοστιανές λιχουδιές και νηστίσιμα γλυκά μέχρι το αγαπημένο σου sushi, αυτός ο μπουφές έχει όλα όσα ονειρεύεσαι από μια Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα. Buffet Menu: €50/άτομο, -50% για παιδιά έως 12 ετών. Divani Apollon Palace &Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.