- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Της Ράτκας
ΥΛΙΚΑ
* Ένα μεγάλο ψάρι
* Τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύκι, καρότο, όλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
* Σόγια
* Σησαμέλαιο
* Φύλλο μπανάνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ψάρι στα δύο και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τυλίγουμε τα κόκαλα σε ένα τουλουπάνι και το δένουμε με μια μακριά κλωστή, αφήνοντας τα άκρα της κλωστής ελεύθερα. Μέσα στο ανοικτό ψάρι τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα υλικά, λίγη σόγια με σησαμέλαιο και το κλείνουμε. Βάζουμε το τουλουπάνι πάνω στο ψάρι και το τυλίγουμε στο φύλλο μπανάνας. Από το φύλλο μπανάνας έχουμε κόψει μια πολύ λεπτή λωρίδα κι με αυτή δένουμε όλο το πακετάκι με ένα φιόγκο. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και όλο αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα ατμού. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε τραβάμε την κλωστή και αφαιρούμε το τουλουπάνι με τα κόκαλα. Το σερβίρουμε.
* Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που δέχτηκε να δημοσιοποιήσει μια συνταγή από το κλασικό μενού της. Ευχαριστούμε για το δώρο!
Εικονογράφηση: Νεκτάριος Σταματόπουλος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.