Ας γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της Nutella με αμαρτωλές εικόνες για να σου τρέξουν τα σάλια
Μην μας ευχαριστείς
Από όλες τις ελαφρώς άχρηστες «παγκόσμιες γιορτές» που έχει εφεύρει το ίντερνετ για να δίνει δικαιολογίες στον κοσμάκη να τρώει υπερβολικά κάθε ημέρα («ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΙΤΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΦΑΩ ΦΑΚΕΣ;!»), η ημέρα της Nutella είναι από τις πιο βασανιστικές. Από το πρωί θα βομβαρδιστείς με εικόνες και βίντεο του σοκολατένιου παραδείσου να ρέει πάνω σε ψωμιά, μπανάνες, brownies και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου και θα νιώθεις πως σχεδόν μπορείς να τη γευθείς, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει τουλάχιστον να σηκωθείς και να πας στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ για να την αποκτήσεις. Και μετά μάλλον θα νιώθεις τύψεις.
Εμείς θα κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου και θα σου προσφέρουμε ένα overdose εικονικής Νutella μαζί με 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την πιο λαμπρή στιγμή της ιταλικής ιστορίας.
1. Ένα βάζο nutella πουλιέται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα
Ένα μωρό γεννιέται κάθε 8. Φαντάσου.
2. Για όλα ευθύνεται ο Ναπολέων
Το 1806, αυτό το άξιο παλικάρι απέκλεισε το εμπόριο και οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών έτσι ώστε να διευκολύνει την ζωούλα και την εκστρατεία του και έτσι το κόστος της σοκολάτας εκτοξεύτηκε. Τεράστιο πρόβλημα. Οι ζαχαροπλάστες τότε σκαρφίστηκαν να προσθέσουν φουντούκια στην συνταγή, έτσι ώστε μεγαλώσουν τις μερίδες χωρίς να χρεοκοπήσουν. Άξιοι!
3. H Αμερική άργησε να γνωρίσει την ευτυχία
Η nutella πρωτοεμφανίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 1964 όμως έγινε διαθέσιμη στις ΗΠΑ μόλις το 1983.
4. Δεν λεγόταν από την αρχή Nutella
Το πρώτο της όνομα ήταν pasta gianduja. Μετονομάστηκε σε Nutella από τον Michele Ferrero, συνδυάζοντας τις λέξεις "nut" (καρπός) και το λατινικό "ella" που σημαίνει "γλυκός".
5. Υπάρχει και η "nugtella" για πολύ χαλαρές καταστάσεις
Ναι, μπορείς να αγοράσεις nutella με χόρτο στην California γιατί ο κόσμος είναι ένα ωραίο μέρος.
6. Η Νutella χρησιμοποιεί 25% από τα αποθέματα φουντουκιών παγκοσμίως.
Τουλάχιστον υπάρχει και κάτι θρεπτικό στην ύπαρξή της!
7. Ο αριθμός φωτογραφιών με το hashtag #nutella στο Instagram ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια.
Ούτε η Kylie Jenner έτσι.
8. Ο εφευρέτης της έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ιταλία
Όταν ο Michele Ferrero (ναι, ο ίδιος άνθρωπος που δημιούργησε τα Ferrero Rocher) πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2015, η περιουσία του ξεπερνούσε τα 26 εκατομμύρια σε λίρες. Του αξίζουν τόσα κι άλλα τόσα
9. Καλύτερα να μην την κρατάς σε ψυγείο
Εξαιτίας των λαδιών που περιέχει, αν παγώσει θα γίνει σκληρή και δεν θα μπορείς να την αλείψεις πάνω σε τίποτα. Γι'αυτό καλύτερα να την φας κατευθείαν με το που την πάρεις. Με το κουταλάκι.
10. Ένα ζευγάρι προσπάθησε να ονομάσει την κόρη τους Nutella
Όμως η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο και τελικά δεν τους επιτράπηκε κάτι τέτοιο, γιατί ο δικαστής πίστευε πως το όνομα ήταν ακατάλληλο και θα προκαλούσε bullying στο κοριτσάκι. Τελικά το ονόμασαν Ella. Φανταστείτε η Ella να έβγαινε αλλεργική στα φουντούκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.