Θεματα

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας επιστρέφει με 4 χορταστικές μέρες

Πάνω από 300 εκθέτες και δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις σε περιμένουν 26-29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
expotrof-anoigma.jpg

Συχνά σκέφτομαι ότι ζούμε σε ένα γευστικό παράδεισο. Τι τυριά, τι όσπρια, τι λάδια, τι μέλια, ΤΙ προϊόντα είναι αυτά! Έχουμε για πατρίδα την Disneyland των foodies και δεν το έχουμε καταλάβει. Κι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε όλα στα ράφια του σουπερμάρκετ, δεν πειράζει, γιατί έχουμε τρομερές εκθέσεις τροφίμων, μικρές γιορτές γεύσεις που μας φέρνουν σε επαφή απευθείας με τους παραγωγούς- και αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Μία τέτοια είναι και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που γίνεται φέτος 26-29 Ιανουαρίου για 5η συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 300 εκθέτες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

mageireyoume-lazarou.jpg

Το πρόγραμμα είναι τόσο πλούσιο που μια ματιά αρκεί για να ανοίξει την όρεξη ακόμα και του πιο λιτοδίαιτου. Θέλετε να παρακολουθήσετε τον Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει με τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας; Μη χάσετε το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου εκτός από τον Λευτέρη Λαζάρου θα θαυμάσετε κι άλλους καταξιωμένους σεφ, αλλά και τη food blogger και παρουσιάστρια του “Mama Mia” της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, Εύα Παρακεντάκη η οποία θα παρουσιάζει και θα συντονίζει όλες τις εκδηλώσεις.

mageireyoume-faghto.jpg
mageireyoume-faghto2.jpg

Θέλετε να μάθετε τι γεύση έχει η φιλοξενία; Βάλτε στη λίστα το The Taste of Hospitality by HotelBrain όπου τρεις σεφ της ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain θα παρουσιάσουν τρία πιάτα που συνδέονται με την απόλαυση της ξενοδοχειακής εμπειρίας. Μην ξεχάσετε και το «Πίνουμε Ελλάδα-DRINK MEZZE» όπου κορυφαίοι chef και pastry chef (Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης, Διονύσης Αλέρτας) μαγειρεύουν επιτόπου συνταγές με άρωμα Ελλάδας, αποκλειστικά για το κοινό της έκθεσης, ενώ ο bartender Κώστας Μπάσης δημιουργεί cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά. 

pinoume-ellada2.jpg
pinoume-ellada.jpg

Μήπως όμως έχετε όρεξη για ένα ταξιδάκι στην Ελλάδα μας; Οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Αττικής «Ακρόπολης», αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, (που φέτος είναι η τιμώμενη περιοχή της ΕΞΠΟΤΡΟΦ) θα μας ξεναγήσουν στις παραδοσιακές τους συνταγές μέσα από ζωντανή μαγειρική. Θέλετε περισσότερα; Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης και εδώ για να δείτε όλους τους εκθέτες που συμμετέχουν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ