- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας επιστρέφει με 4 χορταστικές μέρες
Πάνω από 300 εκθέτες και δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις σε περιμένουν 26-29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Συχνά σκέφτομαι ότι ζούμε σε ένα γευστικό παράδεισο. Τι τυριά, τι όσπρια, τι λάδια, τι μέλια, ΤΙ προϊόντα είναι αυτά! Έχουμε για πατρίδα την Disneyland των foodies και δεν το έχουμε καταλάβει. Κι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε όλα στα ράφια του σουπερμάρκετ, δεν πειράζει, γιατί έχουμε τρομερές εκθέσεις τροφίμων, μικρές γιορτές γεύσεις που μας φέρνουν σε επαφή απευθείας με τους παραγωγούς- και αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Μία τέτοια είναι και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που γίνεται φέτος 26-29 Ιανουαρίου για 5η συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 300 εκθέτες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Το πρόγραμμα είναι τόσο πλούσιο που μια ματιά αρκεί για να ανοίξει την όρεξη ακόμα και του πιο λιτοδίαιτου. Θέλετε να παρακολουθήσετε τον Λευτέρη Λαζάρου να μαγειρεύει με τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας; Μη χάσετε το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου εκτός από τον Λευτέρη Λαζάρου θα θαυμάσετε κι άλλους καταξιωμένους σεφ, αλλά και τη food blogger και παρουσιάστρια του “Mama Mia” της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, Εύα Παρακεντάκη η οποία θα παρουσιάζει και θα συντονίζει όλες τις εκδηλώσεις.
Θέλετε να μάθετε τι γεύση έχει η φιλοξενία; Βάλτε στη λίστα το The Taste of Hospitality by HotelBrain όπου τρεις σεφ της ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain θα παρουσιάσουν τρία πιάτα που συνδέονται με την απόλαυση της ξενοδοχειακής εμπειρίας. Μην ξεχάσετε και το «Πίνουμε Ελλάδα-DRINK MEZZE» όπου κορυφαίοι chef και pastry chef (Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης, Διονύσης Αλέρτας) μαγειρεύουν επιτόπου συνταγές με άρωμα Ελλάδας, αποκλειστικά για το κοινό της έκθεσης, ενώ ο bartender Κώστας Μπάσης δημιουργεί cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά.
Μήπως όμως έχετε όρεξη για ένα ταξιδάκι στην Ελλάδα μας; Οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Αττικής «Ακρόπολης», αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, (που φέτος είναι η τιμώμενη περιοχή της ΕΞΠΟΤΡΟΦ) θα μας ξεναγήσουν στις παραδοσιακές τους συνταγές μέσα από ζωντανή μαγειρική. Θέλετε περισσότερα; Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης και εδώ για να δείτε όλους τους εκθέτες που συμμετέχουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.