- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Bedlam
Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam»
Eκεί στο πάρκο του Zαππείου, μέσα στα πάρκα και στις σκοτεινιές, δίπλα στα μέγαρα τα νεοκλασικά και πάνω από τα γαλλικού τύπου και φινέτσας restaurant-cafés που ήξερες, έχει εδώ και λίγο καιρό ανοίξει νέος, υπέρλαμπρος και ατμοσφαιρικός χώρος, που φιλοδοξεί να γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα – μαζί μ’ αυτό κι εσύ, ο γλεντζές, ο γκουρμέ, ο πρόσχαρος ο τύπος. Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam», έχει όψη και ατμόσφαιρα καμπαρέ του Μεσοπολέμου, είναι ντυμένο στα μπροκάρ και στα βελούδα, για χρώματά του έχει το μαύρο και το μοβ, ενώ τα τριαντάφυλλα, μικρά και μεγάλα –και πάλι στα χρώματα του ερέβους–, είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου έτσι όπως αποτυπώνονται σε ταπετσαρισμένους τοίχους και αναπαυτικούς καναπέδες. Στη μαύρη αυτή και εξόχως εντυπωσιακή και treatable αίθουσα όταν θα μπεις, μια στρατιά καλοεκπαιδευμένων (και πολύ νόστιμων για κάποια γούστα) νεαρών αγοριών, ντυμένων με μπότες και στολές ιππασίας, θα σπεύσει να σε υποδεχτεί, να σε βολέψει στο τραπέζι σου και να σε εξυπηρετήσει. Στο τραπέζι τώρα, το οποίο ας είναι όπως μπαίνεις αριστερά ώστε να έχεις άποψη όλου του χώρου, θα παραγγείλεις από έναν κομψό κατάλογο τις γεύσεις που ο ίδιος ο διάσημος Zαν Λουί Kαψαλάς έχει υπογράψει, δηλαδή κουζίνα δημιουργική και εκλεπτυσμένη όπως φουα γκρά με ρόδια και μάνγκο, νιόκι χειροποίητα και με μυρωδικά, σαλάτες από χορταρικά με σος περίεργες και εξωτικές, λαυράκια γεμιστά με σέσκουλα, κρέατα ψημένα όσο σενιάν ζητήσεις, όλα πιάτα υπερπολυτελή και σπάνια, περιληπτικού μεγέθους επίσης, γεγονός που μην το κάνεις θέμα, το να χορτάσεις εδώ είναι το τελευταίο που θα ζητήσεις. H προσοχή σου θα εστιαστεί στην αθρόα προσέλευση καλοντυμένων κοσμικών, στα μοβ λαμπατέρ που θ’ αποφασίσεις να βάλεις και στο σπίτι σου, στον Λευτέρη Σακτούρη, μετρ και άρχοντα του χώρου που, ντυμένος αναλόγως με τους νεαρούς (αλλά με στολή αρχισταυλίτη αυτός), θα κινείται αέρινα παντού και, αν έχει κέφια, που πάντα έχει, θα κάνει χορευτικά ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε τρελά γλέντια. Oι μουσικές γύρω σου θα παίζουν δυνατά jazz, Βιβάλντι, soul, disco, αλλά και Mελίνα, Tσιτσάνη, Xιώτη «πειραγμένους» όταν η ώρα προχωρήσει και τα αίματα ανάψουν για τα καλά. Περιχαρής και πλήρης θα κάνεις να φύγεις, το έξω όμως από αυτή την αίθουσα lounge bar, που θα ’ναι κατάμεστο από παρέες ακόμη πιο νεανικές και ακόμη πιο αλέγκρες, θα σε κρατήσει για το «τελευταίο» σου ποτό κλείνοντας μια βραδιά υπέροχη σαν θεατρική παράσταση με σένα πρωταγωνιστή.
Bedlam Secret View, Aίγλη Zαππείου, 2103369340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.