- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτή η γωνιά έχει τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς
Το ολοκαίνουργιο κατάστημα ξηρών καρπών Γεωργούσης καβουρδίζει με τον παραδοσιακό τρόπο
Άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και έκανε την 28ης Οκτωβρίου να μοσχομυρίζει φρεσκοψημένο αμύγδαλο. Κάτι έχει συμβεί τελευταία, μια επιθυμία έχει μυστικά γεννηθεί και όλοι αναζητούμε τους ελληνικούς ξηρούς καρπούς, που καβουρδίζονται σωστά και διατηρούν την ποιότητα και όλη τους τη γεύση. Αυτούς τους ξηρούς καρπούς δεν μπορείς να τους βρεις παντού. Στο νέο ξηροκαρπάδικο του Αμαρουσίου όμως υπάρχουν και με το παραπάνω.
Τα δύο αδέρφια, ο Γιώργος και η Χρυσάνθη μεγάλωσαν μέσα στο κατάστημα του θείου τους, τη γνωστή κάβα Γεωργούση στην οδό Βερανζέρου, από τα ιστορικότερα ξηροκαρπάδικα της Αθήνας. Κι αφού μαθήτευσαν δίπλα στα οικογενειακά μυστικά και γνώρισαν την τέχνη του καβουρδίσματος, πήραν την απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανοίξουν ένα κατάστημα ξηρών καρπών ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Κομψό και ντιζαϊνάτο, με ειδικό ψυγείο όπου διατηρούνται οι ωμοί ξηροί καρποί και εργαστήριο όπου καβουρδίζονται με τη μέγιστη προσοχή. Ο Γιώργος έμαθε την τέχνη του καβουρδίσματος από Πολίτη τεχνίτη. Έτσι, οι ξηροί καρποί ψήνονται σε λαμαρίνα, χωρίς λάδι, με αλάτι «τόσο όσο», ακολουθώντας κατά γράμμα τον παραδοσιακό πολίτικο τρόπο.
Θα βρείτε γνήσιο αιγινίτικο φιστίκι, αμύγδαλο από τον Βόλο, καρύδι από τη Λαμία, φουντούκι από την Αγιά. Αλλά και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, όπως δαμάσκηνα Σκοπέλου, βερίκοκο, βύσσινο και κεράσι από την Έδεσσα και ακαταμάχητα σύκα από την Κύμη, δικής τους παραγωγής. Οι γλυκατζήδες θα ξετρελαθούν επίσης με τα λαχταριστά σοκολατάκια (κατάλληλα και για διαβητικούς), τα λουκούμια, τα βουτήματα και τα μελιστάλαχτα παστέλια. Και μέλι θα βρείτε. Θυμαρίσιο από το Γαλαξίδι και βιολογικό μέλι πεύκου, βελανιδιάς, καστανιάς, μέχρι και το πλέον σπάνιο μέλι ελάτης.
Για τις γιορτές μπορείτε να συνθέσετε και τις δικές σας συσκευασίες δώρου για τους αγαπημένους σας. Φροντίστε να βάλετε, εκτός από τους εξαιρετικούς καρπούς, και λίγο κουκουνάρι, κάστανα από την Κρήτη και όλες τις βουτυρένιες καραμέλες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Να, ένα πραγματικά ωραίο δώρο.
Ξηροί Καρποί Γεωργούση, 28ης Οκτωβρίου 4 και Διονύσου 10, Μαρούσι, 210 8053953
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.