Θεματα

5 τρόποι να κάνεις το κουνουπίδι να γίνει πιο νόστιμο και από μπριζόλα

Ναι, γίνεται. Αλήθεια λέμε!

Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σου το υποσχόμαστε, αυτό το κείμενο δεν είναι προπαγάνδα για να σε μετατρέψει σε vegan! Ο μόνος μας σκοπός είναι να σε κάνουμε να αναρωτηθείς, μήπως έχεις παρεξηγήσει το κουνουπίδι σαν υποψήφιο μεζέ για το τραπέζι σου και να σου προτείνουμε μερικές λύσεις για να το ξεπεράσεις.

Πιθανότατα η πρώτη σκέψη σου στο άκουσμα της λέξης 'κουνουπίδι' είναι κάτι νερόβραστο, άνοστο, με βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά, το οποίο δεν καταλαβαίνεις γιατί ακριβώς η μαμά/γιαγιά σου συνεχίζει να μαγειρεύει εφόσον κανείς δεν τρώει. Λογικό να μην το συμπαθείς! Υπάρχουν όμως και εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος που ίσως σου κινήσουν το ενδιαφέρον. Ας δούμε πέντε από αυτούς!

1. Τηγανιτό ρύζι κουνουπιδιού με λαχανικά

Κόψε το ωμό κουνουπίδι σου σε μικρότερα κομμάτια και στην συνέχεια χτύπησέ τα στο μπλέντερ μέχρι να πάρουν την υφή ρυζιού. Μετά μπορείς να το βάλεις στο τηγάνι για περίπου 5-8 λεπτά, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και τα λαχανικά που σου αρέσουν περισσότερο (προτείνω μανιτάρια και κρεμμύδι). Για επιπλέον νοστιμιά πρόσθεσε τυρί παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο εξαιρετικό αλλά και πολύ χαμηλό σε θερμίδες, τέλειο δηλαδή για όσους θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους!

2. Αλμυρά muffins με κουνουπίδι, γαλοπούλα και cheddar

Αυτά τα badass muffins έχουν αντικαταστήσει το αλεύρι με τριμμένο κουνουπίδι ως την βάση τους στην οποία προσθέτουμε μανιτάρια, αβγά, γαλοπούλα (ή όποιο άλλο αλλαντικό) και τυρί cheddar. Υπέροχα για πρωινό! Φτιάξε διπλή δόση, για να έχεις παίρνεις μαζί σου στην δουλειά.

3. Ασιατικό wrap με κουνουπίδι και μαρούλι

Απομακρύνσου από το τηλέφωνο, σήμερα μπορείς να φτιάξεις αυτό το υπέροχο wrap και θα είναι πιο νόστιμο από οποιοδήποτε ασιατικό delivery που είχες σκοπό να καλέσεις. Ψητό κουνουπίδι αντί για κοτόπουλο συνδυασμένο με κρεμμύδι, πιπεριά και ό,τι άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξή σου. Από πάνω μία γρήγορη σως με φυστικοβούτυρο και σάλτσα Sriracha (όχι μεγάλη δόση αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά!). Μπορείς να αντικαταστήσεις το maple syrup με μέλι.

4. Tacos με κουνουπίδι, αβοκάντο και λαχανοσαλάτα

Αυτά τα ονειρεμένα tacos έχουν ενώσει το τραγανό κουνουπίδι με την πικάντικη λαχανοσαλάτα και το δροσερό και κρεμώδες avocado για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο ακόμα και στους λάτρεις του κρέατος. Θέλουν λίγο παραπάνω κόπο, αλλά αξίζουν.

5. Oμελέτα με κουνουπίδι και φέτα

Μερικές φορές το απλό είναι και το καλύτερο. Η φέτα απογειώνει την γεύση αυτού του γρήγορου γεύματος, που έχει μόλις 468 θερμίδες και είναι ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό μεσημεριανό. Γιαμ!