Ζυθογνωσία 2017: Η μεγαλύτερη έκθεση για την μπίρα γίνεται τώρα
Δεκάδες ελληνικές μικροζυθοποιίες, απίστευτες μπίρες και ακαταμάχητες λιχουδιές του Αμερικάνικου Νότου. Μια ολόκληρη ζυθοπολιτεία σε περιμένει στο Ζάππειο
Στη Ζυθογνωσία 2016 οι διοργανωτές της έκθεσης περίμεναν να εμφανιστούν περίπου 2.000 άτομα. Ήρθαν 3.000. Όχι μόνο για να πιουν μπίρες (εννοείται), αλλά και για να τις εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν όλες τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους. Οι Έλληνες ζυθοπαραγωγοί έχουν κάνει άλματα στον κόσμο της μπίρας και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Αλλά κι εμείς, το αδηφάγο κοινό, μαθαίνουμε, δοκιμάζουμε, λαχταράμε να δούμε (δηλαδή να πιούμε) ακόμα περισσότερα! Υπομονή. Η Ζυθογνωσία 2017 έρχεται σε λίγες μέρες και έχει περισσότερα από όσα ονειρευόμασταν…
Στις 14 και 15 Οκτωβρίου, πάρε τους φίλους εκείνους που αγαπούν την καλή μπίρα και κατέβα στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην είσοδο πάρε το ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας και ξεκίνα το ταξίδι. Περιηγήσου, συζήτησε με τους εκθέτες, δοκίμασε όσες ετικέτες θες. Δεκάδες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα είναι εδώ, αλλά βασίλισσες σίγουρα θα είναι οι ελληνικές μπίρες. «Η Ζυθογνωσία είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας», λέει ο Ντίνος Στεργίδης από την εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της έκθεσης. «Χρόνια πολεμούσα να κάνω μια έκθεση για την μπίρα και αυτό έγινε εφικτό όταν εμφανίστηκαν οι μικροζυθοποιίες. Από τη φύση της η μικροζυθοποιία παράγει συνεχώς καινούργια πράγματα».
Στη φετινή Ζυθογνωσία συμμετέχουν οι περισσότεροι Έλληνες μικροζυθοποιοί με κάποιους να εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση, με κάποιους άλλους να λανσάρουν εδώ τις καινούργιες τους μπίρες. Κρήτη, Εύβοια, Χίος, Ρόδος, Σαντορίνη, Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Μύκονος, Κέρκυρα, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, όλη η Ελλάδα θα χωρέσει στο ποτήρι της ζυθογνωσίας!
Παράλληλα με την έκθεση, συμβαίνει και η Athens Beer Week. Για μια εβδομάδα (9-15 Οκτωβρίου) σε διάφορα σημεία της πόλης εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μπίρα μας προετοιμάζουν κατάλληλα για την κορύφωση, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο με τη Ζυθογνωσία. Pairing μπίρας και φαγητού, cocktails με βάση την μπίρα, ζυθογνωσίες και πολλά ακόμα μας «αναγκάζουν» να περάσουμε όλη την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.
Η Ζυθογνωσία 2017 δεν είναι μια απλή έκθεση. Πολύ περισσότερο είναι μια γιορτή για την μπίρα. Αυτό σημαίνει ότι στο Ζάππειο, εκτός από όλες αυτές τις μπίρες, θα συναντήσετε και το…μπαρμπέρικο του Don Barber& Groom, που θα σας χαρίζει επιτόπου το craft beer look που σας ταιριάζει, ρούχα και αξεσουάρ της Schott NYC, της Chippewa Boots, των Pike Brothers, της West Coast Choppers κ.α. και ένα…δερματοστικτήριο! Εντάξει, δεν θα λειτουργεί για λόγους υγιεινής, αλλά θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού, να διαλέξετε σχέδιο, κι αν θέλετε να χτυπήσετε τατουάζ το logo της έκθεσης (!), αυτό κερασμένο από τους διοργανωτές! Επίσης, για πρώτη φορά στην έκθεση θα λειτουργεί και ένα ζυθοπωλείο, σε συνεργασία με την Cava di Patsi, όπου θα μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε μπίρα της έκθεσης σας άρεσε.
Το καλύτερο το αφήνω για το τέλος και είναι μια καντίνα. Όχι όμως μια οποιαδήποτε καντίνα, αλλά το food truck “Po’ Boys” του Mama Roux. Επικεφαλής της, ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Σπόρος που θα μαγειρεύει επιτόπου λιχουδιές του Αμερικανικού Νότου. Πιστέψτε με, αυτό, δεν θέλετε να το χάσετε.
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, Ζάππειο Μέγαρο
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Είσοδος 12€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει το ποτήρι γευστικής δοκιμής, τον κατάλογο της έκθεσης και το αποδεικτικό ελεύθερης εισόδου/ εξόδου)
Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
www.zythognosia.gr & Facebook: zythognosia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.