- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Άνοιξε και έγινε πάταγος. Κομψό, υπέροχο, πρωτοποριακό είναι το στολίδι της πόλης. Το λατρεύουμε γιατί έχει κάθε μήνα δεκάδες δωρεάν δραστηριότητες για όλους, γιατί μπορείς να κάνεις ατελείωτες βόλτες, να γνωρίσεις τα πιο χαρακτηριστικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου, να παρακολουθήσεις συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής ή να πιεις ένα καφέ με θέα το απέραντο μπλε. Το ΚΠΙΣΝ είναι απλά υπέροχο. Όμως κάτι του λείπει.

Στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβανόταν εστιατόρια και καφέ. Για μήνες όμως λειτουργούσαν μόνο δύο καντίνες και μία καφετέρια δίπλα στο καινούργιο κολυμβητήριο. «Πότε θα ανοίξουν;» ρωτούσαμε. «Σύντομα», μας απαντούσαν.
Ώσπου τα νέα ήρθαν και είναι ευχάριστα. Το Canal Café πάνω ακριβώς στην αρχή του Καναλιού στο ΚΠΙΣΝ πρόκειται να αναλάβει το γνωστό It της Σκουφά, με minimal αισθητική και μια δημιουργική γαστρονομική πρόταση, απόλυτα εναρμονισμένη με τη λογική του ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του It.

Και ακόμη μία έκπληξη: το μενού του Canal Café έχει επιμεληθεί ο σεφ Ανδρέας Λαγός, ο οποίος είχε άλλωστε φροντίσει και το αρχικό μενού του It όταν πρωτοάνοιξε στο Κολωνάκι. Η λογική είναι και εδώ η ίδια: αγνές πρώτες ύλες, καθαρές γεύσεις, απλές και ισορροπημένες συνταγές με φρέσκα και εποχικά υλικά. Περισσότερα θα σας πούμε πολύ (μα πολύ!) σύντομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη, τα Michelin Bib Gourmant σου πάνε πολύ!
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Με μια γλυκιά ιστορία που μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες
Το ιδανικό spot για να απολαύσεις τον καφέ σου, μαζί με κάποιο λαχταριστό γλυκό
Λειτουργεί μέσω pre-orders, αφήνοντας χώρο για δημιουργικότητα και πειραματισμό σε κάθε παραγωγή
Όλα είναι χειροποίητα, με ποιοτικές πρώτες ύλες και χωρίς έτοιμα μείγματα
Μια νέα γλυκιά άφιξη με σύγχρονη κορεατική έμπνευση
ι ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκα croissants από ζύμη που ανοίγουν στο εργαστήριο
Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης που λαχταράς υπάρχουν στα Πετράλωνα - Τρίγωνα Πανοράματος, προφιτερόλ και φυσικά θεϊκό αρμενοβίλ
Διακρίσεις Bib Gourmand και το βραβείο νέου σεφ για τον 29χρονο Θεόδωρο Καλοΐδη
Ο Σκλαβενίτης έχει ήδη πάρει θέση μάχης
Λιχουδιές που δεν μιμούνται, δεν κοπιάρουν, δεν τις έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού
Η Λέσβος, η …κολοβή και το σύμπαν του λαδιού
Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος μας περιγράφει τη ζωή όταν τελειώνει το καλοκαίρι
Μόλις άνοιξε στον Βύρωνα με σεφ τον Ντίνο Φωτεινάκη και ζαχαροπλάστες τους NZ Pastry
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.