Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δοκιμάσαμε το σάντουιτς των ονείρων μας
Ένα χορταστικό food story για τα fit πριγκιπόπουλα του άστεως
Τι τρώνε τα ελληνόπουλα τις φλογερές μέρες του θέρους; Τα καλά μυστήρια έχουν λύση. Club sandwich special, στα headquarters της Εφημερίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πάει καιρός που δοκιμάσαμε τόσο καλό σάντουιτς, συνδυασμένο τέλεια με την καλοκαιρινή απαίτηση για δροσιστικά, ελαφρά γεύματα. Ανάμεσα στις φέτες του θα βρεις τα καλύτερα υλικά που μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μενού τριών πιάτων και ταυτόχρονα όλα όσα χρειάζονται για να αποπλανηθεί ένας απαιτητικός ουρανίσκος. Η γεύση του είναι αδύνατο να σε αφήσει ανέπαφο και το πιθανότερο είναι ότι θα εκστασιαστείς μετά τις πρώτες δύο μπουκιές. Τι το κάνει τόσο σπέσιαλ;
Φτιαγμένο από 100% βιολογικά συστατικά που εκτοπίζουν εντελώς τη junk σαβούρα από τη διατροφή μας, το συγκεκριμένο κλαμπ σάντουιτς είναι η πιο λογική και βιταμινούχος λύση για όσους ανταποκρίνονται στο αίσθημα της πείνας με νοιάξιμο για τη σωματική υγεία. Θεμέλια της γευστικής αρχιτεκτονικής του είναι δύο μακρόστενες φέτες πολύσπορου ψωμιού, ολόφρεσκου και ανανεωμένου σε καθημερινή βάση με ειδική παραγγελία του σεφ. Το ψωμάκι ψήνεται ωσότου ροδίσει στην εξωτερική όψη του, αρκετά για να κρατσανίσει και να πάρει τις ραβδώσεις της τοστιέρας, διατηρώντας παράλληλα την αφράτη υφή του. Την ίδια ώρα, ένα ευμεγέθες φιλέτο στήθους κοτόπουλου, κομμένο κατά μήκος, παίρνει θερμοκρασία σε αντικολλητική πλάκα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι, οπότε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας οφείλουν να είναι κρύα. Ας αρχίσει η λουκούλλεια σύνθεση: Φύλλα λόλο ρόσο, στρώσεις κρέμας Philadelphia και στις δύο φέτες ψωμιού, ακολουθούμενη από λεπτές ροδέλες ντομάτας και γενναίου μεγέθους λωρίδες αβοκάντο. Επάνω σε αυτά τα λαχταριστά μαξιλαράκια έρχεται για να αναπαυθεί το φιλέτο, το οποίο με τη σειρά του σκεπάζεται από δύο φέτες γκούντα που αγκαλιάζουν στοργικά τη ζεστασιά του κοτόπουλου ώστε να αποκτήσουν την ελαστική υφή τους. Σκεπάζουμε τον θρεπτικό πύργο με ψωμάκι, κόβουμε στα δύο, σκορπίζουμε δυνητικά μια πρέζα πιπέρι καγιέν για να ευφρανθεί το μάτι και να προσδοθεί μια πικάντικη νότα στο πιάτο και συνοδεύουμε με φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα. Το αποτέλεσμα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του τριτοκοσμικού junk food σε μια εποχή που όλοι αρχίζουν να επιζητούν όλο και πιο healthy πιάτα. Το τρως και έχεις ταυτόχρονα γεμάτο στομάχι και ήσυχο κεφάλι.
Οι fit τύποι μπορούν να υπερηφανεύονται για τη νίκη τους, γιατί μπροστά σε πιάτα με τόσο ισχυρές δόσεις πρωτεΐνης και περιεκτικότητας σε ω3 λιπαρά οξέα, το πρόχειρο φαγητό χάνει την απατηλή δύναμή του. Το απολαμβάνεις μαζί με εκλεκτά beats και breaks, πλούσια κάβα, θεσπέσιους καφέδες, ξεχωριστά happenings και εκθέσεις στην Εφημερίδα ATH, Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6 στην Αθήνα ή / και στην Εφημερίδα SKG, Φιλικής Εταιρίας 11 στη Θεσσαλονίκη. Club sandwich special: το αγαπημένο μου. Για σένα, δεν ξέρω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.