Θεματα

Bufala Gelato: Παγωτό από άλλο πλανήτη

Το πλήθος περιμένει στην ουρά για το χειροποίητο θαύμα

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354328-734522.jpg

Όχι ότι είμαι θαρραλέα αλλά, το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανα την πρώτη μου βουτιά στα παγωμένα νερά της Βουλιαγμένης. Ως γνωστόν η θάλασσα εκτός από όλα τα άλλα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει για τον άνθρωπο, του προκαλεί επίσης το αίσθημα κόπωσης. Κι ύστερα έρχεται το αίσθημα πείνας. Θα ήθελα να είμαι σαφής: προσωπικά, μιλάω για λύσσα, αυτό που ξελιγώνεσαι σα να μην έχεις φάει πέντε μέρες αλλά θες να κρατήσεις και την όρεξή σου για το λαδερό (στάνταρ, αν περάσεις από το σπίτι της μαμάς θα βρεις στο ψυγείο γεμιστά).

Άρα που καταλήγουμε; Ένα παγωτάκι είναι ό,τι πρέπει. Ανέβηκα λοιπόν στην πλατεία της Βουλιαγμένης και με τύλιξε η γλυκιά ευωδιά φρεσκοψημένης βάφλας. Ακολούθησα σαν υπνωτισμένη την προέλευση και βρέθηκα μπροστά στην αυλή του παραδείσου aka στο Bufala Gelato. Είναι η νέα άφιξη στα νότια και μου θύμισε gelateria της γείτονος (βλέπε Ιταλία).

Έχουμε και λέμε: ∆εκάδες γεύσεις παραδοσιακού παγωτού, αποκλειστικά µε 100% φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, όλα από Ελλάδα. Παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, που όπως μου λέει ο ιδιοκτήτης, Αλέξανδρος Κομματίδης, προμηθεύεται από τους βουβαλοτρόφους των Σερρών (οι οποίοι, μαθαίνω παρακαλώ, είναι προστατευμένοι και κατοχυρωμένοι από την Ε.Ε και διεθνείς οργανισμούς ως εκτροφείς σπάνιων και υπό εξαφάνιση ζώων). Αυτό το γάλα έχει χαµηλότερη χοληστερόλη, υπερτερεί σε ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και βιταµίνες, ενώ αποτελεί πρώτη επιλογή όσων παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Σας πληροφορώ ότι είδα μπροστά στα μάτια μου μανούλα να ταΐζει το δίχρονο παιδάκι της με αυτό- και η Ελληνίδα μάνα, το ξέρουμε όλοι, δεν παίζει με κάτι τέτοια οπότε μιλάμε για credits κατηγορίας ISO.

Στη συνέχεια παραγγέλνω ένα χωνάκι με γεύση cookies, ρωτάει η κοπέλα πίσω από το ice cream bar, χωνάκι κλασικό ή βάφλα; Καλά καταλάβατε, οι άνθρωποι ψήνουν βάφλα, την κάνουν χωνάκι, τη φουλάρουν στο παγωτό, έρχεται το εγκεφαλικό.

Όσο η ουρά για τις  παραγγελίες μεγαλώνει επικίνδυνα, βλέπω έναν pastry chef να φτιάχνει live ένα παγωτό πάνω στον πάγκο! Ρωτάω τον Αλέξανδρο τι ακριβώς συμβαίνει κι εκείνος μου εξηγεί: Αυτό είναι το «αστέρι» μας, το Cold Stone. Δηλαδή; Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει να δημιουργούνται κώνοι ή κύπελλα πάνω σε αυτόν τον παγωμένο «πάγκο» µε την ανάµειξη παγωτού και άλλων συστατικών.

Ο πελάτης παρακολουθεί την ετοιμασία της παραγγελίας του σε πραγµατικό χρόνο: ξεκινώντας µε μια ή περισσότερες γεύσεις παγωτού, ο chef προσθέτει toppings όπως ξηρούς καρπούς,  Smarties, σοκολάτες ή καραµέλα, μπισκότα κ.λ.π. Άρα, φτιάχνετε το δικό σας μοναδικό παγωτό επιτόπου σε ένα οπτικό υπερθέαμα (δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε).

Στο ρεζουμέ, οι γεύσεις και οι συνδυασμοί είναι όλα τα λεφτά. Ο Αλέξανδρος Κομματίδης είναι Θεσσαλονικιός και ασχολείται εδώ και χρόνια με την εστίαση εξ ου το μεράκι, το χαμόγελο και τα θετικά vibes.

Και για να κλείσω… υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα δροσερό παγωτό μετά την παραλία, το φαγητό, τη βόλτα, το γυμναστήριο (σταυρώστε με) και μπορώ να συνεχίζω να σας απαριθμώ προτάσεις για πάντα;

Ορφέως 2-66, Βουλιαγμένη/ Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108946000/ Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, Θεσσαλονίκη, 2310 524010/ Αριστοτέλους 3 και Τσιμισκή 28, Θεσσαλονίκη, 2310 242 200

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ