- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οι foodies έχουν τη δική τους Disneyland
«Ααα κοίτα! Το γλυκό που τρώγαμε στη Βουδαπέστη!» Μια κοπέλα σπρώχνει με τόσο ενθουσιασμό τη φίλη της, που το burger που κρατάει στα χέρια της κινδυνεύει από θανατηφόρα πτώση. Είναι Σάββατο απόγευμα στο 2o Athens Street Food Festival και οι Αθηναίοι συρρέουν περίεργοι και πεινασμένοι. Φέτος το φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 35 καταστήματα, άλλα γνωστά και άλλα που μόλις στήθηκαν, συγκεντρώνοντας σε ένα υπαίθριο χώρο στην καρδιά του κέντρου τις κουζίνες του δρόμου. Για τους foodies αυτό είναι η Disneyland του φαγητού.
Θα φας πολύ, θα φας καλά. Οι μικρές κουζίνες είναι πολλές και οι μυρωδιές γαργαλιστικές. Συστήνω αυτοέλεγχο. Κάνε ένα γύρο, διάβασε τα μενού και ξεκίνα με αυτό που σου άνοιξε περισσότερο την όρεξη. Θα δεις από noodles μέχρι σουβλάκια, από μεξικάνικη μέχρι περουβιανή κουζίνα και από βιολογικά γαριδάκια μέχρι Loukoumades (το γνωστό λουκουματζίδικο της Αιόλου). Τα burgers βεβαίως και έχουν την τιμητική τους. Εγώ διάλεξα το Salmon Turtar Burger (€6) από τους Guerilla Chef –πεντανόστιμο–, όμως υπάρχουν τόσα μπεργκεροπερίπτερα που κάνουν δύσκολη την επιλογή.
Δεν λείπουν ούτε οι διάσημοι σεφ. Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξαναχτυπά με το Pantera Negra αλλά και με το Vandal Burgers, ο Στέφανος Στεφανίδης (δικό του το Big Kahuna Burgers) είναι εδώ με το μεξικάνικο και αντισυμβατικό El Luchador, ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης συστήνει το ζαχαρένιο Sugar Rock.
Δοκίμασα χαβανέζικο σούσι (€5) από το Poke και έγλειψα τα μουστάκια μου, corn dog (€3) από το Mac ’n’ Cheesus, τσιπς γαρίδας από το Mentaleaty, και έκλεισα (ως γυναίκα, ως άνθρωπος, ως λιχούδα) με πολυώροφο παγωτό από το Da Vinci (€2/μπάλα). Για χωνευτικό, κάθισα αγκαζέ με τη βαρκελωνέζικη μπίρα Estrella (ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ) και τις μουσικές του Pepper (εκπέμπει από εδώ ζωντανά τις μέρες του φεστιβάλ) και ήταν ωραία, η ζωή ήταν ωραία...
*Το πρώτο τριήμερο έληξε, αλλά ακολουθούν ακόμα δύο (12-14 & 19-21/5) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, οπότε... κρατήστε χώρο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.