- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
O Τσε (φίλος) και η Φρίντα Κάλο σε μια πολύχρωμη αυλή του Πειραιά
Che, Λατινική Αμερική, πολύχρωμοι τοίχοι, ζέστη, τεκίλα, καπνός από πούρο, κήποι και πυκνές πρασινάδες. Όλα σε κάνουν να διψάς και να σκέφτεσαι καλοκαίρι. Η δύναμη του μυαλού. Το πολύχρωμο Che είναι το νέο στέκι που ήρθε να εξυπηρετήσει αυτές τις φαντασιακές αναζητήσεις. Στον Πειραιά, στα στενά με τη φασαρία και το μπετόν, σκάει ξαφνικά μπροστά σου μία τεράστια Φρίντα Κάλο με το τσιγάρο στο χέρι, τα πυκνά φρύδια και την εξωτική της αύρα. Μια λατίνα σού χαμογελάει και μπαίνει στο νεοκλασικό της Καραΐσκου που έστεκε παρατημένο τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα γέμισε χρώματα, κοκτέιλ και γεύσεις που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Hola!». Ο Πειραιάς απέκτησε τη δική του hacienda κι εμείς μια νέα παραδεισένια αυλή για να ξεφεύγουμε από την πόλη. Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660, www.cherestaurant.gr
Pink Flamingo
Αν μέχρι τώρα ικανοποιούσες το πάθος σου για ασιατική κουζίνα στα «καλά» εστιατόρια, σήμερα τα πιο μερακλίδικα του είδους δηλώνουν του δρόμου! Τα καινούργια street food, συχνά έχουν «μεγάλο» όνομα στην κουζίνα, προσφέρουν αυθεντική γεύση και έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Ο Βασίλης Καλλίδης ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες το Pink Flamingo στο Σύνταγμα και προσφέρει τα άπαντα του dim sum, ο Γιώργος Βενιέρης μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι το Mr Pug’s Canteen και φτιάχνει καταπληκτικά bao buns (πανάλαφρα ψωμάκια ατμού, γεμιστά με ότι μπορείς να φανταστείς). Χαλασμός όμως γίνεται και για τα noodles σε χίλιες δυο αυθεντικές, νόστιμες, υγιεινές παραλλαγές που προσφέρουν δύο καινούργια... τηγάνια: το Wok on Fire στο Χαλάνδρι, αλλά και το Hot Wok κάτω στο Μενίδι.
Mr Pug’s Canteen
Chocotopia
Το καινούργιο σοκολατοπωλείο της πόλης φτιάχνει παγωτό όπως Σιγκαπούρη. Σε ψυχόμενο τηγάνι με θερμοκρασία -22°C ρίχνεις ό,τι υλικό θες (μπισκότο, φρούτα, καφέ και τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου). Εκείνοι ρίχνουν το μυστικό τους μείγμα από φρέσκο γάλα και πιάνουν δουλειά. Ανακατεύουν και ψιλοκόβουν το μείγμα που όλο παγώνει, το απλώνουν σε λωρίδες, το κυλούν σε μικρά ρολά, το βάζουν σε κυπελλάκι, το ακουμπούν κάτω από τη μύτη σου, λιποθυμάς, τρως μπουκιά, ξαναλυποθυμάς κ.ο.κ. Σύντομα και σε χωνάκι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.