Avocadiera αγάπη μου! Το πρώτο avocado bar - resto στον κόσμο είναι γεγονός!
Υγιεινό ή νόστιμο; Και τα δύο, λένε οι λάτρεις του εξωτικού φρούτου
Είμαι ένα από τα μεγάλα θύματα της… αβοκαντο-μανίας, να το δηλώσω εξαρχής. Όταν πρόκειται να πάω κάποιο ταξίδι συνηθίζω να λέω στις φίλες «κορίτσια, κάνα- δυο αβοκάντο να πάρουμε μαζί, μην μας βρει κανένα κακό στο δρόμο και ξεμείνουμε» και ξεκαρδιζόμαστε. Ενώ, όταν το πρωτοδοκίμασα πριν χρόνια, το σιχάθηκα (που να’ ξερε κι η δόλια η μάνα μου ότι τρώγεται γινωμένο;), στη συνέχεια το έκανα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου και το αναζητώ σε όλα τα εστιατόρια που τρώω!
Στο Instagram δε, οι συνταγές και τα άρθρα για τις ευεργετικές του ιδιότητες μαζί με εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι τόσα πολλά που κατέχει πλέον τον τίτλο του πιο φωτογραφημένου φρούτου της εποχής. Ακόμα και τα emoji στα έξυπνα τηλέφωνα, έχουν συμπεριλάβει το εικονίδιο του αγαπημένου μου πράσινου θησαυρού. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου όταν πληροφορήθηκα ότι το πρώτο avocado bar του κόσμου είναι γεγονός! Στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, έχει ανοίξει εδώ και λίγες μέρες η Avocadiera που σερβίρει super healthy πρωινά και μεσημεριανά πιάτα με βασικό συστατικό το αβοκάντο.
Εκτός από μία μεγάλη ποικιλία τοστ με αβοκάντο, τα λεγόμενα avo -toasts (όπως τοστ με παντζάρι και αβοκάντο) σερβίρει σαλάτες, smoothies και φυσικά γουακαμόλε, τη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Η ιδέα για τη δημιουργία του εστιατορίου ανήκει σε τρεις φίλους από την Ιταλία, ένας από τους οποίους έζησε στην πατρίδα του αβοκάντο, το Μεξικό. Εμπνευσμένοι από τη χρήση του αβοκάντο στη μεξικανική κουζίνα θέλησαν να κάνουν το υγιεινό superfood γνωστό στον κόσμο και μάλιστα σε αμέτρητες εκδοχές.
Ο Φραντσέσκο Μπρατσέτι, ο οποίος μεγάλωσε στη Φλωρεντία, όπου δεν είχε δοκιμάσει το εξωτικό φρούτο, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι όταν πήγε να ζήσει στο Μεξικό έτρωγε αβοκάντο κάθε μέρα. Στο Μεξικό χρησιμοποιούνται σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Είναι ένα υγιεινό και γευστικό superfruit, είπε.
Ο ξάδελφός του, Αλμπέρτο Γκραμίνι εκτελεί χρέη σεφ και επιμελείται το μενού και ο φίλος του, Αλεσάντρο Μπίγκι βοηθά στην επιχείρηση. «Αγαπάμε το φαγητό και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία του καθενός. Ένα νόστιμο γεύμα μπορεί να φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπό σας και να φωτίσει τη μέρα σας, κι αν τρώτε λαχανικά ή φρούτα θα έχετε μακροζωία. Γιατί λοιπόν να συμβιβάζεστε μεταξύ υγιεινού ή νόστιμου; Στο Avocaderia σας προσφέρουμε και τα δύο», τόνισε ο Γκραμίνι.
Την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου, στις 10 Απριλίου, τα αβοκάντο εξαντλήθηκαν μέσα σε τρεις ώρες. Όπως εξήγησε ο Μπίγκι είχαν προμηθευτεί αρκετές κούτες αβοκάντο, τα οποία όμως δεν ήταν ώριμα. Στην ιστοσελίδα του Avocaderia αναφέρεται ότι όλα τα αβοκάντο «είναι βιολογικά, καλλιεργούνται στη μεξικανική πολιτεία Michoacán από μια κοινοπραξία τοπικών αγροτών και εισάγονται στις ΗΠΑ. Το Avocaderia συνεργάζεται μόνο με προμηθευτές που σέβονται το περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων τους» τονίζεται.
Φυσικά το Avocaderia δεν θα μπορούσε να λείπει από το Instagram. Δημιουργήθηκαν ξεχωριστά πιάτα με αβοκάντο και παρουσιάζονται στη σελίδα του καταστήματος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα posts αποδεικνύουν ότι το αβοκάντο δεν είναι μία τάση που πρόκειται να ξεπεραστεί σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.