Οι πιο όμορφες ταβερνιάρισσες της Αθήνας
Η Λενιώ της «Κοτταρούς» και η Αλεξάνδρα της «Αλεξάνδρας» είναι λαμπρές κυρίες που «τρέχουν» η κάθε μια το δικό της underground κουτούκι
Οι πιο όμορφες ταβερνιάρισσες της Αθήνας, απ΄ όσες ξέρω εγώ τουλάχιστον, έχουνε και τις πιο όμορφες ταβέρνες της Αθήνας- πάλι απ΄ όσο ξέρω εγώ. Είναι η Λενιώ της «Κοτταρούς» και η Αλεξάνδρα της «Αλεξάνδρας». Πρόκειται για λαμπρές κυρίες που «τρέχουν» η κάθε μια το δικό της underground κουτούκι, δηλαδή υπόγεια ταβέρνα – ταβέρνα, δίχως παραχωρήσεις προς το ουζερί, το μεζεδοπωλείο, το τσιπουράδικο, το καφέ μπαρ ή το ρακομελάδικο.
Και τα δυο μαγαζιά βρίσκονται σε παλιές γειτονιές του Δήμου Αθηναίων. Και τα δυο περιβάλλονται από χοντρούς τοίχους θεμελίων, ενώ διαθέτουν κρασί χύμα, ωραία φαγητά, ζωντανή ορχήστρα και καλό εξαερισμό. Εκεί πας να φας καλά και ν΄ ακούσεις λαϊκά και ρεμπέτικα, να τραγουδήσεις, ενίοτε και να χορέψεις, με τον παλιό τρόπο. Γλέντι «μέχρι πρωίας», με μηδέν δηθενιές και με καλές τιμές.
Η «Κοτταρού», που λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄50, βρίσκεται Αγ. Σοφίας 43 και Διδυμοτείχου, κοντά στην πλατεία Πανταζόπουλου στον Κολωνό, τηλέφωνο 210 5120682. Είναι το βασίλειο της Λενιώς και του Γιάννη Γαλανόπουλου. Στον ίδιο χώρο, πριν την ταβέρνα, υπήρχε επιχείρηση με κότες και κοτόπουλα.
Η «Αλεξάνδρα», που λειτουργεί από το 1994 και δηλώνει «οινομαγειρείο», έχει ταυτιστεί με την Αλεξάνδρα Ρουμελιάδου, που την πρωτάνοιξε και την έχει πάντα. Βρίσκεται Δεκελέων 32, Ρουφ, μετρό «Κεραμεικός», τηλέφωνο 210 3411876. Κυριακές μεσημέρι θα πετύχετε κλαρίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.