Θεματα

5 διάσημες σοκολάτες και πώς πήραν το όνομά τους

Milky Way ή μήπως…milk shake;

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346588-719620.jpg

Kit Kat

Kit Kat

Πρωτοεμφανίστηκε το 1935 με το όνομα Rowntree's Chocolate Crisp. Το «Kit Kat» καθιερώθηκε το 1937 όταν η λιχουδιά άρχισε να κυκλοφορεί ως Kit Kat Chocolate Crisp. Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα, ωστόσο λέγεται πως πήρε το όνομά του από το Kit Kat Club, φημισμένο τζαζ κλαμπ της δεκαετίας του ’20 στο West End του Λονδίνου και «ορόσημο» της πόλης για πολλά χρόνια μετά. Το κλαμπ με τη σειρά του είχε πάρει το όνομά του από μια πολιτική λέσχη που συστήθηκε στις αρχές του 1700 και ονομαζόταν Kit Kat Club – από το όνομα του ανθρώπου που είχε την ταβέρνα όπου τα μέλη της λέσχης έκαναν τις συναντήσεις τους, κάποιος Christopher Catling (αλλιώς Κιτ Κατ).

Toblerone

 Toblerone

Η φημισμένη σοκολάτα πρωτοπουλήθηκε το 1908. Το σχήμα της είναι ίσως από τα χαρακτηριστικότερα παγκοσμίως. Η μια εκδοχή της ιστορίας το θέλει να παραπέμπει στο όρος Τσερβίνο στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας, και η άλλη, σε μια πυραμίδα χορευτών από σόου του καμπαρέ Folies Bergères. Το εκ πρώτου ακούσματος αδιάφορο όνομα, αποκτά νόημα μαθαίνοντας ότι η σοκολάτα παρασκευάστηκε από τον Ελβετό σοκολατοποιό Theodor Tobler. Ήταν σαν ένα είδος μαντολάτου από σοκολάτα γάλακτος, μέλι, ζάχαρη και καρύδια που εξελίχθηκε στην πιο διάσημη και ίσως πιο αναγνωρίσιμη σοκολάτα στον πλανήτη. 

Milky Way

Milky Way

Έκανε την εμφάνισή του το 1923. Το Milky Way εμπνεύστηκε τόσο τη «σύσταση» όσο και το όνομά του από ένα διαδεδομένο ρόφημα εκείνη την εποχή το malted shake(που μετέπειτα παραλλάχθηκε σε milk shake). Η πρόθεση ήταν να χωρέσει σε κάτι στέρεο η γεύση αλλά και η συγκίνηση που σου πρόσφερε μια γουλιά malted shake. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη μπάρα με γέμιση σοκολάτας και το όνομά της  παρέπεμπε στο ρευστό της «αδελφάκι».  

Snickers

Snickers

Η ιστορία τους ξεκινάει το 1930 όταν ο Franklin Mars, ο αμερικανός επιχειρηματίας της «σοκολάτας» - πατέρας των M&Ms – θέλησε να εξελίξει το  επίσης δικό του Milky Way. Ο Mars δίνει στο νέο σοκολατένιο του γλύκισμα το όνομα του αγαπημένου αλόγου της γυναίκας του. Δυστυχώς, το άλογο πέθανε δυο μήνες πριν το “Snickers” κυκλοφορήσει στην αγορά.

Twix

Twix

Το όνομα Twix περιβάλλεται από μυστήριο, με τον ίδιο τρόπο που οι αγαπημένες μπάρες περιβάλλονται από σοκολάτα. Το προϊόν πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία το 1967 και οι πρώτες διαφημιστικές του καμπάνιες σε Αμερική και Αγγλία έδιναν έμφαση στο «mix» (το μείγμα). Έτσι το Twix μπορεί να είναι ο συνδυασμός των λέξεων «twin» και «mix» που φανερώνουν τόσο την ύπαρξη της «δίδυμης» μπάρας όσο και το λαχταριστό μείγμα από το οποίο είναι φτιαγμένο (σοκολάτα, καραμέλα).   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ