- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Churros, οι σταρ του Instagram
Οι λουκουμάδες α λα Ισπανικά είναι η νέα μανία των απανταχού foodies
Τραγανά απ΄ έξω και αφράτα στο εσωτερικό. Με topping από σιρόπι σφενδάμου και κανέλα ή με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς ή στην παραδοσιακή εκδοχή τους- απλώς πασπαλισμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, τα churros είναι εθιστικά και γίνονται ανάρπαστα.
Πρόκειται για το ξαδερφάκι του λουκουμά- ένα κλασικό ζυμαρένιο γλυκό που τηγανίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και το βρίσκει κανείς σε κάθε γωνιά της Ισπανίας αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πλέον, κυκλοφορούν και «οπλοφορούν » στα λονδρέζικα και παριζιάνικα open markets και η μυρωδιά τους σε μαγνητίζει από χιλιόμετρα.
Οι παραλλαγές τους, είναι η νέα τάση και μας έχει ήδη ξετρελάνει. Μια τυχαία εικόνα στο Instagram με οδήγησε σε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών: churros γεμιστά με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα, ή κρέμα, churros σε σχήμα χωνιού για παγωτό, churros σε σχήμα donuts πάνω σε καφέδες, σε τούρτα και σε μορφή μπισκότου… churro-μανία και τα εγκεφαλικά διαδέχονται το ένα το άλλο.
Για του λόγου το αληθές, προσδεθείτε και ρίξτε μια ματιά:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.