- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5 τοπ σουβλατζίδικα στο Κέντρο
Τα μερακλίδικα, τα θρυλικά και τα διανυκτερεύοντα που πρέπει να ξέρεις
Επειδή δεν υπάρχει λάθος ώρα για σουβλάκι (με πίτα εννοείται) και τα σουβλατζίδικα είναι πολλά, υπάρχουν 5 και καλά για να μείνεις μακριά από κακοτοπιές. Το παραδοσιακό που έχει μόνο μία ψησταριά και την τσίκνα χρόνων, το ορθάδικο, εκείνο με τα τραπεζάκια, το λίγο ιδιαίτερο και αυτό που θα σε ξημερώσει, έχουν όλα ξεχωριστή θέση στην καρδιά και μας γεμίζουν «εθνική υπερηφάνεια».
Γιώργος – Mάνος
Ανοίγει λίγες ώρες, αλλά κάνει χαμό. Τις καθημερινές μένει ανοιχτό ως τις 17.00, αλλά για να προλάβεις (και) το φημισμένο κοντοσούβλι πρέπει να είσαι εκεί στις 14.00 το αργότερο. Προσωπική αδυναμία, φημίζεται ως το καλύτερο των Εξαρχείων και κάτω από τα δέντρα, Θεμιστοκλέους και Κωλέττη γωνία, θυμίζει χωριό. Ωραία πίτα, νόστιμα κρεατικά και σταθερή αξία. (Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη)
Κώστας
Δεν είναι καν μυστικό, είναι απλά διάσημο. Βέβαια όλη η τσαχπινιά κρύβεται στην ξακουστή κόκκινη σάλτσα του, το γνωστό «φάρμακο» για τους φανατικούς. Μπορεί γύρω στις 16.00 να τελειώνει το τζέρτζελο και όποιος πρόλαβε, αλλά ο Κώστας είναι για σένα, που το σουβλάκι το θέλεις μερακλίδικο. Χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι, ζουμερό μπιφτέκι και κεμπάπ που θα στο προσέξουν στο ψήσιμο, από πάνω θα σου βάλουν το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό και θα το απογειώσουν με καυτερή ή γλυκιά πιπερόσαλτσα. Κόλαση ο Κώστας, καταλαβαίνεις. (Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2)
Στην πλαστική φωλίτσα στα Μπριζολάκια
Μπριζολάκια
Το ακαταμάχητο γειτονάκι μας. Το τιμάμε δεόντως γιατί έχει κι αυτό κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Ο γύρος είναι τηγανιά (όχι ο κλασσικός) και το σουβλάκι του διαχρονικό. Στην πιάτσα εδώ και 10 χρόνια τα Μπριζολάκια δύσκολο να σε απογοητεύσουν. Το light τυλιχτό με χαλούμι και ψητά λαχανικά, είναι τέλειο, αλήθεια. (Ακαδημίας 61)
Τα Άγραφα
Το μαστόρικο σουβλάκι, το κλασικό, το παραδοσιακό. Η ψησταριά που ξέρεις και αγαπάς είναι ο βασικός τροφοδότης των Εξαρχείων. Συνοδεύεται με μπίρα και άραγμα στην πλατεία, έχει μικρή τιμή και μεγάλη γεύση. Aν έχεις χρόνο κάνεις στάση και το τρως καθιστός στον πεζόδρομο, παραγγέλνεις και μια σπέσιαλ χωριάτικη κι απολαμβάνεις σουβλάκι με ψυχή, όπως το ξέρεις με τζατζίκι και απ’ όλα. (Βαλτετσίου 50-52 & Εμμ. Μπενάκη)
Το ματς στο Καλοψημένο
Καλοψημένο
Δεν κλείνει ποτέ και γι’ αυτό έχει μια μόνιμη θέση στην καρδιά της μεταμεσονύκτιας Αθήνας. Ησυχάζει μόνο 5.00-11.00 το πρωί και το τυλιχτό του είναι πολύ δυνατό. Ποικιλία, ωραίος, βολικός χώρος, όταν έχει ματς γίνεται χαμός και στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους γίνεται το αδιαχώρητο. Έχει καλές προσφορές, έχει τζατζίκι αυθεντικό και σνομπ (και καλά χωρίς σκόρδο), έχει φρέσκιες πατάτες, κάνει και βρώμικα σε ψωμάκι, τι άλλο θέλεις; (Ιπποκράτους 37 & Ναυαρίνου)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.