- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θραύση ο Σκαρμούτσος στη Θεσσαλονίκη!
Ο πιο ροκ εν ρολ έλληνας μάγειρας στην πιο ροκ εν ρολ πόλη της Ελλάδας
Αυτόν το χειμώνα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κινδυνεύει να πάθει τζετ λανγκ: στην Αθήνα για το “Master Chef”, στη Θεσσαλονίκη για το «ΕΡΓΟΝ 2». «Πάνω κάτω, κάτω πάνω, Δημήτρη, να ένα αεροπλάνο», άδουν οι φανατικοί του στην τηλεόραση αλλά και οι πιστοί του όπου καθημερινά τον προσκυνούν στην κουζίνα του πιο γκουρμέ μπακάλικου-εστιατορίου της πόλης.
Το παιδί μεγαλουργεί: έστησε ένα μενού-σπονδή στη μεσογειακή γεύση με μια εσάνς αναμνήσεων που ξεκινάει από τις τηγανητές πατάτες που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου φτάνοντας μέχρι και στον ελληνικό παραδοσιακό γύρο που τον κόβει, τον ετοιμάζει, τον ψήνει και τον σερβίρει με τα χεράκια του. Tip-κουτσομπολιό: όταν βγαίνει ο Σκαρμούτσος στο πεζοδρόμιο της Κούσκουρα για να κάνει τσιγάρο, ορδές κόσμου τον συγχαίρουν και ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί του, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν να το περηφανεύονται πως ο πιο ροκ εν ρολ έλληνας μάγειρας διάλεξε φέτος το χειμώνα το βορρά για να ζει και κουζινικώς να μεγαλουργεί.
ΕΡΓΟΝ 2 Κούσκουρα 3-5, Θεσσαλονίκη, 2310 223550
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.